Moody's'den koronavirüs tedbirleri raporu

Moody's'den koronavirüs tedbirleri raporu

Moody's Investors Service, koronavirüs nedeniyle uygulanan karantina, tecrit, sokağa çıkma yasaklarının Avrupa Birliği'nde hanehalkı ortalama tüketimnin üçte birinden vazgeçilmesine veya ertelenmesine yol açtığını bildirdi.

Moody's Investors Service, koronavirüs nedeniyle uygulanan karantina, tecrit, sokağa çıkma yasaklarının Avrupa Birliği'nde hanehalkı ortalama tüketiminin üçte birinden vazgeçilmesine veya ertelenmesine yol açtığını bildirdi.

Moody's yayınladığı raporda, AB hanehalkalarının tüketimlerinde üçte birlik düşüşün 12 ay devam etmesi halinde bunun GSYH'da yüzde 20 kayıp anlamına geleceğini belirtirken, tedbirler ne kadar kısa sürer ise etkinin büyüklüğünün azalacağını da vurguladı.

Raporda, "Avrupa'nın en büyük 5 ekonomisine bakıldığında tüketimin en çok ertelendiği veya vazgeçildiği ülkelerin İspanya, İtalya ve Britanya olmaları büyük olasılık" ifadelerine de yer verildi. 

Moody's, koronavirüs nedeniyle yabancıların turizm ve inşaat aktivitivitelerine taleplerinde düşüş dikkate alındığında 5 büyük AB ülkesi içinde en çok İspanya'nın etkileneceğini de vurguladı.

Moodys