Microsoft Pinterest'i 51 milyar dolara almaya çalışmış

Microsoft Pinterest'i 51 milyar dolara almaya çalışmış

Microsoft'un Pinterest'i satın almak için firişimlerde bulunduğu ancak 51 milyar dolarlık teklifinin reddedildiği ortaya çıktı. Pinterest, bağımsız kalmak istediğini bildirmişti.

Microsoft'un Pinterest'i satın almak için firişimlerde bulunduğu ancak 51 milyar dolarlık teklifinin reddedildiği ortaya çıktı. Pinterest, bağımsız kalmak istediğini bildirmişti. Microsoft'un ise Azure bulut platformunda çalıştırabileceği bir portfolyo oluşturmaya çalıştığı ifade edildi.

Söz konusu anlaşma gerçekleşseydi Microsoft'un bugüne kadar yapacağı en büyük anlaşma olacaktı. Microsoft, 2016 yılında Linkedin'i 26 milyar dolara satın almıştı. Bu anlaşma gerçekleşseydi Linkedin anlaşmasının iki katı olacaktı. Pinterest'in piyasa değeri 1.8 trilyon dolarlık Microsoft'un değerinin sadece yüzde 3'ü.

2020'de yaklaşık 110 milyon yeni kullanıcı kazanan Pinterest'in hisseleri 1 yılda yüzde 237 yükseldi. Pinterest 2020'nin dördüncü çeyreğinde 706 milyon dolar gelir elde etti. Bu rakam analist tahminlerinin 58 milyon dolar üstünde!  

Pinterest'in toplam 450 milyon kullanıcısı bulunuyor. 

Kaynak: Web Özel

pinterest Microsoft