Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan dolar topluyor iddiası

Ekonomi haberleri
Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan dolar topluyor iddiası
Foto: Ekonomim Gazetesi

Döviz işlemlerine art arda getirilen düzenlemeler ve sınırlamalar dolar alım satımı için Kapalıçarşı'yı yeniden gözde haline getirdi. Bireyler, kurumlar döviz alımı için Kapalıçarşı'yı kullanırken onlara bir de Merkez Bankası katıldı denilmişti. Ancak İletişim Başkanlığı haberleri yalanladı.

Döviz işlemlerine art arda getirilen düzenlemeler ve sınırlamalar dolar alım satımı için Kapalıçarşıyı yeniden gözde haline getirdi. Bireyler, kurumlar döviz alımı için Kapalıçarşı'yı kullanırken onlara bir de Merkez Bankası katıldı.

Ekonomim gazetesinden Yener Karadeniz, TCMB'nin Kapalıçarşı'da "tekerlekli demir sandık"larla dolar topladığını yazdı.

 

Ancak İletişim Başkanlığı, söz konusu haberi yalanladı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan dolar toplamıyor" denildi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ekonomim.com'da yayımlanan habere yönelik yaptığı açıklamada; “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, her gün Kapalıçarşı’dan resmi araçlarla döviz topluyor.” iddiası doğru değildir. Araçlar, gün sonu Kapalıçarşı’da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan şirket araçlarıdır.

 

 

 

 

küresel piyasalar piyasa euro dolar Merkez Bankası