Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' mesajı

Ekonomi haberleri Hafize Gaye Erkan TCMB Bankalar

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Finans Merkezi’nde banka yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantı sonunda konuşan Merkez Bankası Başkanı Erkan, "Fiyat istikrarı finansal istikrar için çok önemli" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Finans Merkezi’nde banka yöneticileriyle bir araya geldi. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantı 16.00 sıralarında başladı, 17:30 sıralarında sona erdi.

ERKAN'DAN FİYAT İSTİKRARI MESAJI

Toplantı sonunda konuşan Merkez Bankası Başkanı Erkan, "Bankacılık sektörümüzle bir araya geldik çok verimli bir görüşme oldu. Bize sorunlarını ve makro ihtiyati çerçeveyi sadeleştirme sürecindeki taleplerini belirttiler. Şundan eminim ki hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır ve bunu istikrarlı ve kararlı bir şekilde hedefe yönelik bir şekilde yapacağımızdan eminim. Bunun için de fiyat istikrarı finansal istikrar için çok önemli. Hem fiyat istikrarı hem de finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz" dedi." dedi.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar ise, "Herkes görüşlerini söyledi. Küresel ekonomi, ülkemiz ekonomisi, bankacılık sektörünün dününü bugününü konuştuk" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e yükseltildi.

Kaynak: DHA

TCMB Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan