Semih Tümen kimdir?

Semih Tümen kimdir?

25 Mayıs 2021 tarihinde atandığı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Prof. Dr. Semih Tümen kimdir? İşte Semih Tümen'in merak edilen yaşamı...

Semih Tümen, 1977 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. 2000 Yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Semih Tümen, 2006 yılında London School of Economics Ekonometri ve Matematiksel Ekonomi, 2007 yılında Chicago Üniversitesi Ekonomi bölümlerinde yüksek lisans yaptı. Semih Tümen, 2012 yılında ise Chicago Üniversitesi Ekonomi doktora programlarını tamamladı.

Semih Tümen, 2002 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (MB) uzman yardımcısı olarak göreve başladı. 2011 yılına kadar çeşitli birimlerde görev yapan Semih Tümen, 2011 yılında Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğünde ekonomist olarak görev yapmaya başladı. Semih Tümen, 2015-2016 seneleri arasında Araştırma ve Para Politikası Genel Müdür Yardımcılığı; 2016-2018 seneleri arasında ise Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Semih Tümen, 2018 yılından sonra TED Üniversitesi, İktisat Bölümü’nde Bölüm Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinde Danışman olarak görev yaptı. Ayrıca Semih Tümen, 2015'den itibaren Institute of Labor Economics ve Economic Research Forum’da Bilim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Uluslararası dergilerde birçok çalışması yayımlanan Semih Tümen, pek çok uluslararası akademik dergide de hakemlik ve editörlük yaptı.

Prof. Dr. Semih Tümen, 25 Mayıs 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atandı.

Prof. Dr. Semih Tümen, 14 Ekim 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevinden alındı.

Prof. Dr. Semih Tümen, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Global TV

Prof. Dr. Semih Tümen Merkez Bankası MB TCMB