Mercedes, yüzde 100 otonom konsept otomobilini tanıttı

Mercedes-Benz, Avatar filminden esinlenen yeni konsept otomobilini ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020 töreninde tanıttı.

Mercedes-Benz, Avatar filminden esinlenen yeni konsept otomobilini ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020 töreninde tanıttı. "Canlı otomobil" olarak düşünülen aracın tasarımına yönetmen James Cameron da katkıda bulundu.

Nevada eyaletinde gerçekleşen fuar ziyaretçiler için teknolojideki baş döndürücü yeniliklerin ilk adresi oldu.

Mercedes, bilim kurgu filmlerinden esinlenen bu otomobili pazarlamayı düşünmüyor. Buradaki amaç daha çok şirketin teknolojik başarısını göstermek ve gelecek yıllarda çıkması beklenen araba modellerine yön vermek.

Mercedes, yüzde 100 otonom konsept otomobilini tanıttı - Resim : 1

Direksiyonu ve vites kolu bulunmayan Vision AVTR, mühendisler tarafından kullanıcısına bağlanan ve çevresindeki dünyayı hissetmesini sağlayan bir "canlı organizma" gibi düşünüldü. Kullanıcıların nabzına bağlanan bu araba insan, makine ve doğa arasındaki bağlantıyı güçlendirmeyi hedefliyor.

Alman otomobil üreticisinin bir diğer hedefi de geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılmış organik batarya teknolojisini geliştirmek. Vision AVTR konseptinin 110 kW saat gücüyle nikel veya kobalt gibi minerallerden arınmış bataryası grafen bazlı organik hücre kimyası kullanıyor. 

Vision AVTR'nin ayrıca 700 kilometreye kadar tahmini sürüş menzili olduğu belirtildi.

Mercedes-Benz Avatar