Memurlardan hükümetin teklifine yanıt

Ekonomi haberleri
Memurlardan hükümetin teklifine yanıt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın hükümetin zam teklifine sendikalardan ilk tepkiler geldi. Kamu-Sen, teklifin çalışanların derdine derman olmayacağına söylerken, Memur-Sen ise teklifin yeniden değerlendirilmesini istedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kamu işveren olarak ikinci teklifimiz; 2024 yılı ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10. 2025 yılı ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ay için 5 yüzde olarak teklifimizi açıklıyorum" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın hükümetin zam teklifine sendikalardan ilk tepkiler geldi. Kamu-Sen, teklifin çalışanların derdine derman olmayacağına söylerken, Memur-Sen ise teklifin yeniden değerlendirilmesini istedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Başından söyleyeyim, bu teklifin kabul edilmesi mümkün değil. Bu rakamlar, çalışanların derdine derman olmaz. 22 ağustosa kadar görüşmeler devam edecek. Kamu işveren heyetinden yeni bir teklifi masaya getirmesini bekliyoruz. İnşallah bu rakamlar tekrar revize edilir. Bu rakamları biz müzakere edilebilir olarak görmüyoruz. " açıklamasını yaptı.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ise "Masanın kesintisiz işlemesine gerek var. Bu masada refah payı, görmezden gelinmemeli. Refah payı için herhangi masada bir şey söylenmedi. Masayı sonuna kadar iştleteceğiz, biz çözümden yanayız. Bu zeminde konuşulacak pek fazla bir şey yok ama biz çözümden yanayız. Kamu işveren heyetini yeniden değerlendirme yapmaya davet ediyorum. Tekliflerimiz değerlendirilmezse bir sendika ne yapması gerekirse onu yapacağız." ifadesini kullandı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Memur Sen Ali Yalçın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kamu-Sen