Memur ve emekliler için duyuruldu! Temmuz zammı için açıklama geldi

Emekli
Memur ve emekliler için duyuruldu! Temmuz zammı için açıklama geldi

Ülkemizde memur ve emekliler bir kez yılbaşında bir kez de Temmuz ayında olmak üzere toplamda 2 kez maaş zammı alıyor. Hem memur hem de emekli bireylerin aldıkları maaşlar için uygulanan bu zamlar 6 aylık ortalama enflasyon değerine göre belirleniyor. Temmuz ayı zammı için açıklama geldi.

Ülkemizde emekliler ve memurlar için yılda iki kez maaş zammı ilenmekte. Bir kez yılbaşında bir kez de Temmuz ayı içerisinde maaşlara eklenen zamlar, Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte yeniden gündeme geldi. Ancak 2023 ara enflasyon zammı için formüller sürekli olarak değişiyor ve açıklanan ortalama beklenti de buna bağlı yükseliyor. 

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINA ZAM

Emekli ve memur maaşlarına Temmuz ayında gelmesi beklenen zam için gündemde birden fazla formül bulunuyor. Ancak resmi açıklamalar ile kesinleşen bir durum var. Bu da maaşlara ek olarak refah payının eklenmesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan resmi açıklama ile memur ve emekli maaşlarında refah payı uygulaması kesinleştirildi. Bu da her yıl Temmuz ayında yapılan ara enflasyon zammına ek bir zam değeri taşıyor.  

Memur ve emekliler için duyuruldu! Temmuz zammı için açıklama geldi - Resim : 1

BİR AÇIKLAMA DA ENFLASYON İÇİN

Emekli ve memur maaşlarına yapılan zamlar 6 aylık ortalama enflasyon değerine bağlı şekilde işleniyor. Temmuz işlenecek olan ara enflasyon zammı için de 6 aylık ortalama enflasyon değeri baz alınacak e maaşlar bu şekilde güncel seviyeye yükseltilecek. Yapılan son açıklamalar ile Nisan ayı enflasyon yüzesinin açıklanması le birlikte 6 aylık ortalama enflasyon değerinin ilk 4 ay ortalaması kesinleşti. İlk 4 ay için belirlenen ortalama aylık enflasyon değeri yüzde 15,22 oldu.

REFAH PAYI UYGULANACAK

Emekli ve memur maaşları için kesin bir formül bulunuyor. Diğer verilere bakılması haline maaşlara ek olarak bir de refah payı eklenecek. Eklenen refah payı ek bir zam değeri taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre refah payı, vatandaşı artan enflasyon karşısında alım gücünü korumak için devreye sokuldu.

Kaynak: Diğer

maaş zam Emekli memur kamu enflasyon refah payı