Memorial Hastanesi'ni bünyesinde bulunduran gruba Dubai'den ortak!

Ekonomi haberleri
Memorial Hastanesi'ni bünyesinde bulunduran gruba Dubai'den ortak!

Dubai Islamic Bank, A101' ve Memorial Hastanesini de bünyesinde bulunduran Aydın Grup tarafından kurulan TOM Grup'un ilk etapta yüzde 20 hissedarı oluyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Dubai Islamic Bank PJSC (DIB), TOM Şirketler Grubu'na yaptığı sermaye yatırımıyla ortak oluyor

Gruptan yapılan açıklamaya göre, DİB, Aydın Grup hissedarları tarafından kurulan TOM Şirketler Grubu'na ilk etapta yüzde 20 ortak olacak.

Turgut Aydın'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Aydın Grup bünyesinde A101, English Home, Memorial Hastanesi ve Pizzalazza gibi şirketler yer alıyor. Aydın Grup'un sahipleri aynı TOM Şirketler Grubu'nun da kurucusu ve ortakları konumunda.

TOM Şirketler Grubu bünyesinde dijital lisanslı T.O.M. Katılım Bankası A.Ş., e-para şirketi TOM Pay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ve TOM Finansman A.Ş. bünyesinde bulunduruyor.

YÜZDE 25'E ÇIKACAK

DIB'nin pazara giriş stratejisi, TOM Şirketler Grubu'nun önemli bir azınlık hissesinin satın alınmasından oluşuyor. DIB, 12 ay içinde hisse oranını yüzde 25'e çıkarma opsiyonuyla birlikte TOM Şirketler Grubu'nun ilk etapta 20 hissesinin sahibi olacak.

Hisse devri konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve BAE'deki düzenleyici makamlar tarafından gerekli izinler alındı. Rekabet Kurumu onayının ardından işlem resmiyet kazanacak.

BANKACILIK SEKTÖRÜNE GİRİŞ

DIB Group CEO'su Dr. Adnan Chilwan ortaklıkla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Büyüme hedeflerimizin merkezinde, bankanın değişen sektör dinamikleri karşısında kazanma stratejilerini etkin bir şekilde formüle etme becerisi yer alıyor. Dijital bir finans grubuna yatırım yaparak Türk bankacılık sektörüne girişimiz, sürekli gelişen bir pazar ortamına yönelik dinamik yaklaşımımızı temsil ediyor. Türkiye ve diğer pazarlardaki dijital bankacılık ve bankacılık dışı segmentler de dahil olmak üzere topluma finansal hizmetler sağlama çabalarımızı artıracak bu anlaşmanın, diğer önemli stratejik pazarlarda daha fazla girişim için zemin hazırlayacağına inanıyoruz. GCC bölgesinin en büyük kredi kuruluşlarından biri olarak 15 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de faaliyet gösteriyoruz."

TOM Şirketler Grubu CEO'su Onur Özkan ise "Aydın Grubu çatısı altında kurulan TOM Şirketler Grubu ile finansal hizmetlere erişimi artırıp, kapsayıcılığı geleneksel bankacılık sisteminin ötesinde yaygınlaştırmayı ve dijital katılım bankacılığında bölgesel ve küresel bir lider haline getirmeyi umuyoruz. DIB'nin, Türkiye'nin potansiyelini ve TOM Şirketler Grubu'nun büyümesine katkıda bulunan geniş ekibimizi görerek, dijital bankacılık alanındaki ilk girişimlerimize ilgi göstermesi, bizim için gurur verici" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

a101