Mehmet Şimşek, BAE, Katar ve Suudi Arabistan turuna başladı

Ekonomi haberleri Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek,  BAE, Katar ve Suudi Arabistan turuna başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Suudi Arabistan’ı kapsayan körfez ülkeleri programına başladı.

Bakan Şimşek "X" platformunda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilk olarak Abu Dabi’de BAE Yatırım Bakanı Mohamed Hassan Al Suwaidi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şimşek şöyle devam etti:

"İkinci durağımız olan Katar’da Maliye Bakanı Sn. Ali bin Ahmed Al Kuwari ile bir araya geldik.

Ardından Expo Doha 2023 Genel Sekreteri Sn. Mohammed Ali Al Khouri ile bir araya gelerek organizasyon hakkında bilgi aldık. Fuar alanında bulunan ve çok kısa sürede inşa edilen ‘Türkiye Merkezini’ ziyaret ettik. Çok etkileyici idi.

‘Türkiye Yatırım Yüzyılı’ kapsamında Katar Büyükelçiliğimiz ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı’nca organize edilen “Türkiye Your Resilient Partner” programında 200’ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık.

Bugün de Riyad’da Future Investment Initiative konferansına katılıyoruz."

Bakan Mehmet Şimşek, ekonomi programını tanıtım turuyla yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırıma çağırıyor. Bu kapsamda  ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ziyaretleri yanı sıra Fas'ta IMF Dünya Bankası yıllık toplantılarında da bir çok görüşme yaptı. Birleşik Arap Emirlikleri ile olan 50 milyar dolarlık yatırım konusunda somut adımların bu toplantılarda atılması planlanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan anlaşmalarda sukuk ihracı öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi yönetimiyle yıl bitmeden bir de uzakdoğu turuna çıkacak. 

Bakan Şimşek, körfez turu öncesinde "Yatırımcılarla görüşmelerimiz hafta başı Körfez ülkeleri ziyaretlerimiz ile de devam edecek. Ziyaretlerimizin amacı ülkemizin yeni programını anlatmak ve istihdam ve yüksek katma değer sağlayacak kalıcı yatırım çekmektir" açıklamasını yapmıştı. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Mehmet Şimşek ekonomi maliye Hazine