Martı New York Borsası'nda! Öktem: Türkiye'ye kaynak yaratmak için New York Borsası'nı seçtik

Martı Ekonomi haberleri Teknoloji Haberleri

Türk teknoloji girişimi Martı, ABD borsasına açılıyor. Hisseleri New York borsasında doğrudan işlem gören ilk Türk şirketi oluyor... Böylece Türk bayrağı ilk kez New York borsasında dalgalanıyor. Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem Haber Global canlı yayınında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Martı'nın kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem yönetim ekibiyle birlikte dünyanın en büyük borsası olan New York Borsası'nın açılış gongunu çaldı.  Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem Haber Global'e duygu ve düşüncelerini anlattı.

Öktem, "Tüylerim diken diken, ailemle buradayım, çalışanlarımla birlikte buradayım. Bu devler liginde bu dünyanın finans kalbinde Türk bayrağını dikmek, burada arkamda görüyorsunuz bütün borsa Türk bayraklarıyla kaplı, Martı bayraklarıyla kaplı. Borsanın dışını giydirmişler. Burada Türk gençliğini, Türk teknolojisini, Türk'ün gücünü gösterebiliyor olmak bizim için inanılmaz bir gurur. Söyledikçe duygulanıyorum. Hakikatten bambaşka bir gün yaşıyorum. Hayatımın en güzel en mutlu günü." diye konuştu.

Sözlerine devam eden Öktem, "Bizim amacımız burada düzenli olarak kaynak yaratabilmek ve yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekebilmek." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

martı New York borsası Oğuz Alper Öktem