Market zincirinden koronavirüs önlemi

koronavirüs
Market zincirinden koronavirüs önlemi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs kapsamında alınan önlemlere bir yenisi eklendi: Kasalara cam paravan, 60 yaş üzeri müşterilere özel saat aralığı... 60 yaş üstü müşteriler, sadece saat 08.00-09.00 saatleri arasında alışveriş yapabilecek.

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını koruyacak bir dizi önlemi hayata geçirdiğini açıkladı.

Buna göre, AVM'lerde yer alan mağazalar hariç geri kalan tüm mağazalar, 21 Mart Cumartesi itibarıyla 08.00-09.00 saatleri arasında sadece 60 yaş ve üzerindeki müşterilere hizmet verecek. Bu sayede müşteriler, marketi en steril halinde ve başka yaş gruplarıyla bir araya gelmeden kullanabilecek. 60 yaş ve üzerindeki müşteriler, dilerlerse günün geri kalanında da market alışverişlerini yapabilecek.

KASALARA CAM PARAVAN, MÜŞTERİLER İÇİN 1,5 METRE SOSYAL MESAFE KURALI

Önlemler bununla da sınırlı değil: Şirket, Türkiye'nin 52 ilindeki Hiper, Süper, Gurme ve Mini olmak üzere toplam 630 marketinde üretim ve hizmet alanlarının hijyen koşullarını sağlayabilmek için kasalara cam paravanlar kurdu. Kasa sıralarında da sosyal mesafeyi korumak adına yerlere 1,5 metre aralıkla uyarılar kondu.

Uygulamalar, kısa zamanda tüm mağazalarda yaygınlaşacak.

koronavirüs market