Mahkeme kararını verdi: Yapay zeka kiraya da el attı!

Kiracı Yapay Zeka Ekonomi haberleri
Mahkeme kararını verdi: Yapay zeka kiraya da el attı!

Mahkeme yapay zeka kararı ile bir ilke daha imza attı. Kirayı artık yapay zeka belirleyecek. İşte ayrıntılar...

ATV'de yer alan habere göre; Hukuk tarihinde bir ilk yaşandı. Mahkeme kirayı yapay zeka belirlesin kararı verdi. Avukat Mahmut Tarhan, "Güvensizlik demeyeyim ama yapay zekaya güven artışı hususunda evet ilerleme var." dedi.

"KİRA ÜCRETİNİ YAPAY ZEKA BELİRLEYECEK"

Mahkemeye taşınan olay İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yaşandı. Mahkemeye taşınan olayda ev sahibi 4 bin TL'lik kirayı 12 bin TL'ye çıkartmak istedi. Kiracı ise kabul etmedi. Kiracı ve ev sahibi arasında anlaşmazlık yaşandı. Ara bulucuya gidildi olmadı. Mahkemeye gidildi. Mahkeme 'kira ücretini yapay zeka belirleyecek' dedi.

Ev sahibi Mahmut Atıcı "Biz 12 bin TL istedik kiracı hiç yanaşmadı. Mahkemeye gidin dedi" ifadelerini kullandı. Avukat Mahmut Tarhan, "Bilirkişi 12.500 gibi komik bir rakam buldu. Şu an 20 bin liranın üzerinde olduğunu biliyoruz o bölgede" dedi.

BİLİRKİŞİNİN VERDİĞİ RAKAMA DA İTİRAZ EDİLDİ

Bilirkişinin rakamı olan 12.500 liraya da itiraz edildi. Mahkeme kira tespitini yapay zekanın yapmasına karar verdi. Ev sahibine, 'Yapay zekanın kaç para kira belirlemesini murad ediyorsunuz?' diye sorulduğunda ev sahibi şu yanıtı verdi; "Onu ilk olduğu için bilemiyorum ama en az 15 belirlemesini bekliyorum" diye konuştu.

Avukat Mahmut Tarhan konuyla ilgili, "Aynı bilirkişilere yine aynı görevi verdi. Yeniden hesaplanması için fakat yapay zekadan yararlanması hususunda da ara karar oluşturuldu. Birçok rakam, hesap, daha önce oluşturulmuş kararlar. Bunlara yapay zeka çok daha hızlı ulaşabiliyor.

Yapay zeka bölgedeki diğer evlerin kirasına, evin yaşına, konumuna bakarak kirayı yeniden belirleyecek.