Lüks marka 22 bin euro'ya çanta yapmayı bilen birini arıyor

Ekonomi haberleri
Lüks marka 22 bin euro'ya çanta yapmayı bilen birini arıyor

Fransız lüks çanta markası Hermes özellikle Çin'den gelen lüks talebi karşılayabilmek için Fransa genelinde sahibi olduğu 21 atölyede hummalı bir çalışma yürütüyor. Ancak eleman ihtiyacı da var ve yeni çalışacak birini bulamıyorlar. Bir çantacı on yıllar süren eğitimden geçiyor

Fransız lüks çanta markası Hermes özellikle Çin'den gelen lüks talebi karşılayabilmek için Fransa genelinde sahibi olduğu 21 atölyede hummalı bir çalışma yürütüyor. Ancak eleman ihtiyacı da var ve yeni çalışacak birini bulamıyorlar. Bir çantacı on yıllar süren eğitimden geçiyor.

Financial Times'a konuşan Hermes çanta ustalarından Lionel Prudhomme 30 yıldır Hermes'te çalışıyor ve 85 farklı model yapmayı biliyor. Prudhomme "Bu işler genelde on yıllar süren eğitim gerektiriyor ve 'ölü iş' olarak görülüyor" diyor. Çanta sanatkarları yaklaşık 22 bin euro kazanıyor. 

Hermes'in deri ustaları bir çantayı elle yapmak için yaklaşık 15 saat harcıyor. Bazı çantalar için müşteriler yıllarca sırada bekleyebiliyor. 

Hermes'in çanta ustaları Fransa'nın genel ortalama maaşının üstünde kazanıyor. 

Hermès'in deri ürünleri operasyon müdürü Emmanuel Pommier, "Yılda 250 ila 300 zanaatkâra(el becerileri gerektiren meslek) daha sahip olmak için yaklaşık 450 ila 500 zanaatkar yetiştirmemiz gerekiyor" dedi. 

Pommier "Daha önce yetişmek için 16-18 yaşında gençler geliyordu. Ama artık böyle değil. Daha önce başka işlerde çalışmış kişiler başvuruyor." dedi. 

Lüks tüketim markaları yükselen lüks talebi karşılayabilmek için yeni okullar açmayı planlıyor.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Fransa çanta