Liquid'den 94 milyon dolar tutarında kripto para çalındı

Liquid'den 94 milyon dolar tutarında kripto para çalındı

Japon kripto borsası Liquid, hackerların saldırısına uğradığını ve tahminen 94 milyon dolar değerinde kripto para çalındığını bildirdi.

Japon kripto borsası Liquid, hackerların saldırısına uğradığını ve tahminen 94 milyon dolar değerinde kriptopara çalındığını bildirdi.

Twittter üzerinden açıklama yapan Liquid, sıcak cüzdanlardaki varlıkları soğuk cüzdanlara taşımakta olduklarını belirtirken, varlık yatırma ve çekmenin askıya alındığını duyurdu.

Açıklamada, çalınan varlıkların hareketlerinin izlenmekte oluduğu ve bu çalınan varlıkların dondurulması, geri alınması için diğer kripto borsaları ile çalışıldığı da vurgulandı.

Londra merkezlyi Elliptic'in analizine göre Liquid'den 31 milyon dolar tutarınrda ether, 5 milyon dolar tutarında bitcon ve 13 milyon dolar değerinde XRP çalındı. Ayrıca, Ethereum blokzinciri ile bağlantılı45 milyon dolar tutarında token de çalınanlar arasında.

BİTCOİN DEĞER KAYBEDİYOR

Regülatörlerin kripto para piyasasını yasalara bağlama girişimlerini hızlandırmasıyla yeniden satışlarla karşılaşan kripto paralarda Bitcoin bugünü yüzde 2.26 değer kaybetti. Ethereum yüzde 1.70 değer kaybıyla 2.985 dolara geriledi. Dogecoin ise yüzde 0.63 gibi bir sınırlı yükselişle 0.2987 cente yükseldi. 

kripto para hırsızlığı 'Bitcoin