Lamborghini, yedek parçalarını 3D yazıcı ile yapıyor!

Lamborghini, yedek parçalarını 3D yazıcı ile yapıyor!

3D yazıcı şirketi Carbon, İtalyan araba üreticisi Lamborghini ile daha önce yaptığı anlaşmanın kapsamını genişlettiğini duyurdu. Lüks otomobil markası Lamborghini'nin yeni modelinin bazı yedek parçaları 3D yazıcıyla üretilecek.

Webrazzi'de yer alan habere göre, 3D yazıcı şirketi Carbon'un Lamborghini'nin SUV modeli Urus ile başlayan ortaklığı genişliyor! 

Carbon ve Lamborghini arasında yapılan ilk anlaşmayla birlikte, Carbon 3D yazıcılar aracılığıyla Lamborghini Urus'un yakıt tankı kapağı ve hava kanalının klipsleri üretilebilir duruma gelmişti. Şu anda devam eden ve genişletilen anlaşma ile, Lamborghini'nin 3D yazıcıyla üretilebilen parçaları başka modellerinde de devreye sokması gündeme geliyor.

Carbon'un, 2020 yılında yollara çıkması beklenen Lamborghini'nin hybrid spor otomobili Sián FKP 37'nin kokpitinde yer alacak olan hava deliklerinin gövdesi 3D yazıcı aracılığıyla üretilecek. Merkez ve yanlarda bulunan bu hava menfezlerinin imalatı Carbon'un 3D yazıcıları aracılığıyla yapılabilecek.

lamborghini