KYK yurt ücretleri ne kadar? KYK yurt depozitosu ne kadar?

haberler
KYK yurt ücretleri ne kadar? KYK yurt depozitosu ne kadar?

KYK yurt ücreti ve fiyatları, devlet yurtlarında kalmak isteyen üniversite öğrencileri tarafından araştırılıyor. Ücreti odanın özelliklerine göre değişen devlet yurtları; “KYK yurt ücretleri kaç TL ve bu yıl ne kadar” sorularıyla gündeme geliyor.

KYK yurt ücretleri ne kadar, bu yıl kaç TL gibi sorular yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte gündeme gelmeye başladı. 2021-2022 devlet yurt ücreti listesi üniversite öğrencilerinin gündeminde yer alıyor. Özellikle Eskişehir, İstanbul, İzmir, Ankara, KKTC gibi öğrenci şehirlerindeki fiyatlar merak ediliyor. Öğrenciler, eğitim süreleri boyunca kalacaklar devlet yurt fiyatları ile alakalı çeşitli bilgileri internet tarayıcılarından ararken, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu güncel rakamları duyurdu. KYK yurt depozitosu ne kadar ve ne zaman yatar sorusu da böylece yanıt buldu. İşte konuyla ilgili merak edilenler...

kyk yurt ücretleri

GÜNCEL YURT FİYATLARI BELLİ OLDU MU?

Üniversite öğrencilerinin konakladığı devlet yurtlarının yönetiminden sorumlu olan Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurtlarla ilgili son durumu açıkladı. Kurumun açıklamasıyla birlikte yurt ücretleri de belli oldu. Açıklamada, yurt odalarının çeşitli fiziksel özelliklere göre 6 kategoriye ayrıldığı ve ücretlerinin de buna göre değişiklik gösterdiği bildirildi. İşte kategorilerine göre yurt fiyatları.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

1. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 275

DEPOZİTO ÜCRETİ: 376

2. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 300

DEPOZİTO ÜCRETİ: 410

3. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 325

DEPOZİTO ÜCRETİ: 444

4. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 375

DEPOZİTO ÜCRETİ: 513

5. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 400

DEPOZİTO ÜCRETİ: 547

6. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 450

DEPOZİTO ÜCRETİ: 625

Kıbrıs KYK Yurtları

KYK Yurt Ücreti: 600

Depozito Ücreti: 820

KYK YURT DEPOZİTOSU KAÇ TL?

Yurt depozitosu, öğrencilerin aylık yurt ücretini aksatmaları ya da yurtta sebep olacakları zarara karşı ödenen ücrettir. Bu ücret yurt tipine göre 376 TL ile 625 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Kaynak: Haber Global TV