Kuru soğanda 'ihracat' talebi

Kuru soğanda 'ihracat' talebi

Hatay'da Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu, tarladaki fiyatı 1 liraya düşen kuru soğanın değer kaybettiğini bu nedenle ihracatına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Hatay genelinde özellikle de Reyhanlı bölgesinde yetiştirilen kuru soğanın tarladaki kilo fiyatı, 1 liraya kadar düştü. Kuru soğan üreticileri, bu durumdan ekonomik olarak olumsuz etkilendi. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi'nin de eşlik etmesiyle çiftçilerle birlikte katıldığı toplantıda konuyu gündeme getirdi. Türkiye'de farklı bölgelerde de hasadına başlanılan kuru soğanın iç piyasada fazlasıyla yer aldığı belirtilen toplantıda, üreticilerin daha çok mağdur olmaması için ihracatın açılmasının gerekliliği vurgulandı.

Öte yandan AK Partili Şanverdi, yaptığı yazılı açıklamada, kuru soğanın ihracatına izin verilmesi yönündeki talebin Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine ilettiğini, yetkililerin de değerlendirileceğini belirttiklerini kaydetti.

Hatay kuru soğan