Küresel piyasalarda Biden çoşkusu

Küresel piyasalarda Biden çoşkusu

Biden'in eski Amerika Başkanı Trump'tan daha rasyonel ve öngörülebilir olması nedeniyle piyasalar Biden'in seçilmesini çoşkuyla karşıladı. MSCI dünya endeksi bugün yüzde 2,81 yükselişle rekor seviyeye yükseldi. Avrupa borsaları da çoşkulu

Samet Cambaz - Haberglobal.com.tr

Biden'in eski Amerika Başkanı Trump'tan daha rasyonel ve öngörülebilir olması nedeniyle piyasalar Biden'in seçilmesini çoşkuyla karşıladı. MSCI dünya endeksi bugün yüzde 2,81 yükselişle rekor seviyeye yükseldi. Avrupa borsaları da çoşkulu...

Asya'da Tokyo Nikkei 225 Endeksi yüzde 2'nin üzerinde yükselirken,  Seul'de Kospi yüzde 1,50 civarı, Hong Kong'da Hang Seng yüzde 1,5'i aşan yükselişler kaydedildi. Çin'de Shanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 2'ye yakın artıda kapattı. 

Avrupa borsaları ise yüzde 4 ve 5'leri aşan yükselişler sergiliyor. Alman DAX endeksi yüzde 4,54 yükseliş sergiliyor. Londra Borsası FTSE endeksi yüzde 4.08 yükseliş sergiliyor, İspanyol borsası IBEX 35 ise yüzde 7 yükselişle en üst seviyeye yükseldi. Fransız borsası ise yüzde 5.64'lük yükseliş gözleniyor. 

AMERİKAN BORSALARININ DA ÇOŞKULU AÇILMASI BEKLENİYOR

Türkiye saati ile 17:30'da açılacak olan ABD borsalarının da çoşkulu açılması bekleniyor. Endeks vadeli kontratlarda yüzde 0,50 ila 5 arasında yükselişler gözleniyor. Dow Jones vadeli endeksi yüzde 5,42 ile yükselişle liderlik ediyor. S&P 500 endeks vadeli kontratları yüzde 3,51, Nasdaq vadeli kontratları da yüzde 0,43 yükseliş sergiliyor. 

PETROL FİYATLARI TIRMANIYOR

Biden'in politikalarının petrol fiyatlarını destekleyeceği beklentileriyle yükselişe geçen petrol fiyatları Pfizer'in "koronavirüs ilacımız yüzde 90 etkili" açıklamasıyla yükselişini devam ettirerek yüzde 7'ye kadar sert yükseldi. 

ARTAN KÜRESEL RİSK İŞTAHIYLA ALTIN FİYATLARI DÜŞÜYOR

Biden çoşkusuyla artan küresel risk iştahıyla altın fiyatları düşüyor. ONS altın fiyatları yüzde 1,83 düşüşle 1.915 dolardan işlem görüyor. 

ABD PİYASALARINDA ÇOŞKULU AÇILIŞ

ABD piyasaları Joe Biden'ın zaferinin yanı sıra Pfizer'den gelen ilaç haberleriyle rekorları test ederek güne başladılar. Dow Jones endeksi yüzde 5,21 yükselişle, S&P 500 Endeksi yüzde 3,64 yükselişle, Teknoloji şirketlerinin işlem gördüğü Nasdaq endeksi ise yüzde 0,83 yükselişle güne başladılar.

 

Kaynak: Web Özel

küresel piyasa Biden