Küresel petrol talebi 2030 yılından itibaren düşebilir

Ekonomi haberleri
Küresel petrol talebi 2030 yılından itibaren düşebilir

Uluslararası Enerji Ajansı(IEA)Başkanı Fatih Birol, fosil yakıt(doğal gaz, petrol ve kömür) talebinin 2030 yılından önce zirveye ulaşacağını söylüyor ve ekliyor "Bu iklim politikalarının işe yaradığını gösteriyor."

IEA Başkanı Fatih Birol, fosil yakıt talebinin on yıl içinde zirveye çıkacağını söylüyor. Birol "Kendimizi bir sonraki döneme hazırlamalıyız" diyor.

Enerji talebinin azalmasında yenilenebilir yeşil enerjinin hızlı büyümesi ve elektrikli araçlara olan talebin artması başrol oynuyor.

Financial Times'a yazdığı yazıda Birol, kömür talebinin Çin dışındaki ülkelerde bir kaç yıl içinde zirvenin görüleceğini belirtti. Birol, verilerin Çin'de de talebin azalmaya başladığını gösterdiğini yazdı. 

Ancak Fatih Birol, kömür talebinin bir anda kesilemeyeceğini söylüyor. Hava dalgalanmalarının geçici kömür talebi artışı sağladığını söylüyor. 

Bugün uygulanan enerji politikalarının fosil yakıtlarının sonunu yaklaştırdığını söyleyen Birol "Yeşil enerjiye geçiş daha da hızlanabilir. Hükümetlerin hızlı olması gerekiyor. Enerji iyi anlamda değişim yaşıyor." diye yazdı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

uluslararası enerji ajansı IEA fatih birol Financial Times