Kripto para şirketleri güveni yeniden kazanmaya çalışıyor

Ekonomi haberleri
Kripto para şirketleri güveni yeniden kazanmaya çalışıyor

FTX'in likidite sorunuyla iflasını ilan etmesi kripto para ve borsalarına olan güveni sarstı. Binance başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki kripto para borsaları kripto yatırımı yapan müşterilerinin güvenini kazanmak için likitide varlıkları ve rezervlerini yayınlamaya başladı.

FTX'in likidite sorunuyla iflasını ilan etmesi kripto para ve borsalarına olan güveni sarstı. FTX'in 9 milyar dolarlık yükümlülüklerine karşılık rezervleri yalnızca 1 milyar dolardı! Binance'in FTX'i satın almaktan vazgeçmesini sağlayan şey tam da buydu. 

Binance başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki kripto para borsaları kripto yatırımı yapan müşterilerinin güvenini kazanmak için likitide varlıkları ve rezervlerini yayınlamaya başladı.

Dünyanın Binance ve Crypto.com, OKX ve Deribit, müşterilerin olası nakit taleplerini karşılayacak düzeyde likit varlıkları olduğuna dair belgeler yayınlayacaklarını açıkladı. 

Bitfinex'ten bugün yapılan açıklamada "Alım satım işlemleri likit, istikrarlı ve güçlü olmaya devam ediyor. FTX'e veya FTT takas tokenına maruz kalmadı. Bitfinex geçtiğimiz hafta boyunca işlem hacimlerinde bir artışa tanıklık etti ve siparişlerini, para yatırma ve çekme işlemlerini normal şekilde gerçekleştirdi." denildi.

Bitfinex, rezerv kanıtını göstermek için uygulama geliştirmeye başladıklarını açıkladı. Bitfinex'ten konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

"Bitfinex, kendisini borsa işlemlerinin sağlığı konusunda şeffaflık sağlamaya adamış durumda olup, 4yıl önce, borsa çapındaki rezerv kanıtını göstermek amacıyla Antani adlı kurum içi bir açık kaynak kütüphanesi (https://github.com/bitfinexcom/antani) ve bunun web-ui uygulaması (Ballot https://github.com/bitfinexcom/ballot) üzerinde çalışmaya başladı. Antani, kripto borsalarına yönelik ödeme gücü ve zincir dışı oylamayı verimli bir şekilde ispatlamaya yönelik bir #nodejs kütüphanesi olma özelliği taşıyor.

Bitfinex, rezervlerin periyodik olarak kanıtlanmasını sağlamak amacıyla Ballot çözümünü geliştirmeye ve uygulamaya devam etmeyi taahhüt ediyor."

Crypto.com CEO'su Kris Marszalek, şirket'in güçlü bir bilançoya sahip olduğunu, risk almadığını söyledi. CEO Kris, müşterilerin her koinini karşılayacak rezerve sahip olduklarını ifade etti. 

Marszalek, Şirket'in rezervlerine ilişkin kanıt olacak bir denetim raporunun haftalar içinde yayınlanacağını vurguladı.

Bir başka büyük kripto para borsası Phemex de bu konuda önemli bir adım attı ve Proof of Reserve’ü(POR) yani rezerv kanıtını aktifleştireceğini açıkladı. Rezerv Kanıtı (PoR), kripto para borsaları gibi saklayıcılara sahip olduklarını iddia ettikleri varlıklara aslında gerçekten sahip olup olmadıklarını denetlemeyi zorunlu kılıyor. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Kripto para 'Bitcoin ethereum dogecoin