KOSGEB 65 bin TL geri ödemesiz destek veriyor! İşte KOSGEB 65 bin TL desteği başvuru şartları

haberler Türk lirası
KOSGEB 65 bin TL geri ödemesiz destek veriyor! İşte KOSGEB 65 bin TL desteği başvuru şartları

KOSGEB kendi işini kurmak isteyen gençler için destek veriyor... KOSGEB kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar için 65 bin TL'lik hibe ile girişimlere finans desteği temininde bulunacak. İşte başvuru şartları...

KOSGEB'den kendi işini kurmak isteyen girişimcilere müjdeli bir haber geldi. Kendi işini kurmak isteyen gençlere karşılıksız bir şekilde geri ödemesiz 65 bin TL hibe verilecek. Söz konusu bu destekten faydalanabilmek için önce kriterlere uygun olup daha sonra KOSGEB'in girişimcilik eğitimini tamamlayıp, hazırlanan projeye başvurularını tamamlayanlar bu destekten yararlanabilecek.

65 BİN HİBE DESTEĞİNDEN KİMLERE YARARLANABİLİR?

KOSGEB'in sunmuş olduğu bu hibe desteğinden, yararlanabilmek için bir takım şartlar aranıyor. Bu destekten yalnızca engelli vatandaşlar ve eski hükümlü vatandaşlar yararlanabiliyor.

kosgeb 65 bin tl

KOSGEB BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

En az yüzde 40 engeli ve işgücü kaybı bulunan engelli vatandaşlara ve eski hükümlülere sunulan 65 bin TL'lik hibe desteğinin 45 bin Türk Lirası olan kısmı kuruluş desteği olarak, 15 bin TL'lik kısmı işletme gideri olarak ve 5 bin TL'lik kısmı da kuruluş işlemleri desteği olarak veriliyor.

Ek olarak kriterlere uyan vatandaşların bu destekten yararlanabilmesi için KOSGEB'in uygulamalı eğitim programlarına katılıp, programı tamamlayıp katılım belgesi alması ve kurmayı düşündükleri iş ile ilgili olarak bir proje hazırlamaları gerekiyor.

Bu süreçleri tamamlayan ve kriterlere uyan vatandaşlara KOSGEB 65 bin TL veriyor.

Kaynak: Haber Global TV

KOSGEB KOSGEB destekleri