Koronavirüs satışları artırmıştı! Limon ihracatı izne bağlandı

Koronavirüs satışları artırmıştı! Limon ihracatı izne bağlandı

Limon ihracatının Tarım ve Orman Bakanlığının ön iznine tabi olmasına ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Koronavirüs salgını, limona olan talebi artırmıştı.

Limon ihracatının Tarım ve Orman Bakanlığının ön iznine tabi olmasına ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan tebliğde şu ifadelere yer verildi: 

"Tebliğ, 22/12/1995 tarihli ve 95/7623 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracat Rejimi Kararının 2. ve 3. maddelerine dayanılarak hazırlanırken ön izne ilişkin usul ve esaslar Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenecek. Tebliğ hükümleri yürürlük tarihinden itibaren 31/8/2020 tarihine kadar uygulanacak. Tebliğ hükümlerini Ticaret Bakanı yürütecek."

KORONAVİRÜS SATIŞLARI PATLATMIŞTI

Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği (MERTUB) Başkanı Ahmet Dursen Şahin, 24 Mart'ta yaptığı açıklamada koronavirüs salgınının etkisiyle talepte artış yaşandığını belirterek "Yıllardır yemeklerde kullanılan limon artık ilaç niyetine tüketilmeye başlandı, talep çok arttı" demişti. 

Şahin, Türkiye'nin bir narenciye ülkesi olduğuna vurgu yaparak, "Üretimin azalmasına ve talebin artmasına rağmen stoklarımız var, kimsenin endişelenmesine gerek yok" ifadelerini kullanmıştı 

Sezon başında kilogramı 2 liradan satılan limonun fiyatının 5 liraya yükseldiğini belirten Şahin, "Bu yıl limon hem üreticisinin hem alıcısının hem de satıcısının yüzünü güldürdü." diye konuşmuştu. 

limon koronavirüs Tarım ve Orman Bakanlığı