Koronavirüs, Corona biralarını vurdu!

koronavirüs corona virüs
Koronavirüs, Corona biralarını vurdu!

Kamuoyu araştırma şirketinin raporuna göre "corona(yabancı basında yer alan adıyla) bira virüsü" ve "biranın coronavirusu" gibi sosyal medya aramaları fazlasıyla arttı ve bu da corona biralarının satışlarını çökertti!

Son günlerde dünyayı sarsan Koronavirüs(Yabancı basındaki adıyla Coronavirus) bira üreticisi Corona'yı vurdu. ABD'li kamuoyu araştırma şirketi YouGOV'un yaptığı araştırmaya göre, Coronavirus korkusu bira üreticisini vurdu.  YouGOV BrandIndex tüketicilerin son 1 ayda marka ile duydukları, gördükleri ve okuduklarıyla ilgili olumlu mu? olumsuz mu? algısını ölçüyor.

Koronavirüs dalgasından sonra Corona biralarının kamuoyu algısı çöktü: Yılbaşında 75 olan olumlu skor, bugün 55'in altına düştü.

Koronavirüs, Corona biralarını vurdu! - Resim : 1

(kaynak: YouGov)

Marka itibarı düşen corona biralarının hem satışları hem de biranın üreticisi olan şirket Constellation Brands Inc'ın hisseleri düşüş sergiliyor. Constellation Brands Inc'in hisseleri son 10 günde yüzde 9 oranında düştü.

Koronavirüs, Corona biralarını vurdu! - Resim : 2

Corona'nın üreticisi Constellation Brands'ın kıdemli iletişim direktörü Maggie Bowman, Şubat ayında Business Insider'a verdiği demeçte, "Genel olarak tüketicilerin virüs ve işimiz arasında hiçbir bağlantı olmadığını anladıklarına inanıyoruz ." dedi.

 

coronavirüs koronavirüs bira