Konya'da tarım işçilerinin günlük yevmiyesi açıklandı

Konya Ekonomi haberleri
Konya'da tarım işçilerinin günlük yevmiyesi açıklandı

Konya Ereğli’de tarım işçilerinin günlük yevmiyesi açıklandı. Ereğli Tarım Emekçileri Derneği Başkanı Tevrat Katman, tarım işçilerinin ücretlerinin artırıldığını duyurdu.

Ereğli Tarım Emekçiler Dernek Başkanı Tevrat Katman; enflasyon, asgari ücret, gelir ve giderler göz önünde bulundurularak 2023 tarım sezonunun işçilerin net günlük yevmiyeleri açıkladı.

Katman, açıklamasında tarım işçilerinin ücretlerinin 440 TL olarak belirlendiğini ifade ederek; “Yüzde 10 tarım aracısının kesintisi ile tarım işçisine ödenecek 400 TL net fiyattır” dedi.

 İşçi taşımacılığında kullanılacak servis ücretleri, kiraz toplama ve buna benzer tarım faaliyeti yapacak tarım işçilerinin fiyatlarının ve çalışma saatlerinin iş yüküne göre belirlendiğini belirtti.

Katman, ayrıca “Diğer il ve ilçelerin belirlemiş olduğu fiyatlar Ereğli geneli ve tüm çevresinde geçersizdir. Ereğli kendisine özgü tarım bölgesi olarak kendi bölgesine, kendi çiftçisine, kendi tarım emekçisine ithaf etmektedir. Farklı bölgelerin fiyatı Ereğli’de kesinlikle geçersizdir" dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

Konya Ereğli günlük yevmiye