Komünist Çin'in ilk kapitalist milyoneri hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Komünist Çin'in ilk kapitalist milyoneri hayatını kaybetti

Çin'in 1 numaralı hisse senedi yatırımcısı olan ve "Milyoner Yang" lakabıyla bilinen Yang Huaiding hayatını kaybetti.

1950'de doğan ve 40 yaşındayken Şanghay'da kimsenin tanımadığı bir fabrika işçisi olan ve aylık o dönemin şartlarıyla 8 dolar kazanan Yang borsaya girmeye karar verince her şey değişti. Çin'de hisse senedi alıp satarak servet yaparak ilk nesil özel yatırımcıların simgesi haline gelen Huaiding kısa sürede "Milyoner Yang" lakıbını almıştı. Çin borsasında zengin olan ilk kişi oldu. Komünist Çin'de kapitalist yöntemlerle milyonerliğe ulaştı. 

1980'lerin sonlarında birçok Çinli yetersiz bir maaşla çalışırken Yang için de aynı durum söz konusuydu. Para kazanması lazımdı. 40 yaşında işi bıraktı, borsaya girdi. Kısa sürede 1 milyon yuan sahibi oldu. 

1990 yılında Şanghay Menkul Kıymetler Borsası'nın kurulmasından sonra aktif olarak ticaretle uğraştı. 1993'te piyasalarda yaşanan çöküşü atlatmayı başararak adını Çin'in tamamında duyurdu. 

Borsanın kurdu haline gelen Milyoner Yang, birçok bireysel hisse senedi yatırımcısına piyasada nasıl ticaret yapılacağını öğrettiği bir menkul kıymetler çalıştayı bile düzenledi. Yang Huaiding'in borsa üzerine birçok kitabı da bulunuyor. 

Kaynak: Haber Global TV

2021'de hayatını kaybeden ünlüler