Kola-cips sevenlere kötü haber! Yüzde 25 zam

HABER MERKEZİ
Ekonomi haberleri Zam
Kola-cips sevenlere kötü haber! Yüzde 25 zam

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte birçok ürün ve hizmete peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Son olarak gıda ürünlerinde de Haziran itibarıyla fiyatlar değişecek. TBYD Başkanı Erol Dündar cips ve kolaya yüzde 25 zam geleceğini duyurdu.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gazlı içecek ve cips fiyatlarında 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere fiyat değişikliğine gidileceğini belirterek, ürünlerin yeni bedellerini sıraladı.

Değişiklik sonrasında şu anda 25 TL'ye satılan 0.33 mililitrelik kola fiyatları yüzde 20 zamlanarak 30 liraya yükselecek. 1 litrelik Sprite, Coca Cola ve Fanta fiyatları ise 30 liradan 35 liraya çıkarılacak.

Ayrıca Türkiye'de en çok tüketilen atıştırmalıklar arasında yer alan cipslerin de önemli bir bölümüne zam yapılacak. En fazla satan markalar arasında yer alan Fritos, Doritos ve Ruffles markalı cipslerin fiyatları 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak şekilde 5 ile 10 lira arasında zamlanacak. Eski fiyatı 45 lira olan mega boy cipsler 55 liraya yükseltilirken, diğer boydaki cipslerde yapılacak artış 5 lira ile sınırlı kalacak.