Kahvaltıyla ilgili yeni karar: Hem israf önlenecek hem tasarruf edilecek
Gıda fiyatları artmaya devam ederken birçok ülkede de besin ürünlerine erişim ciddi anlamda zor hatta imkansız. Dünya küresel bir gıda kriziyle mücadele ederken bir yandan da gıda israfı hız kesmeden devam ediyor. İsrafın önüne geçmek için serpme kahvaltıyla ilgili de bir karar alındı.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ülke genelinde yıllık serpme kahvaltı nedeniyle 100 milyar liralık israf yaşandığını ve ürünlerin yarısının çöpe gittiğini belirterek, "(Bunu önlemek için) Serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçme kararı aldık." dedi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından yapılan bir araştırmada son dönemde yaygınlaşan serpme kahvaltıların yıllık 100 milyar liralık israfa neden olduğu belirtilirken, serpme kahvaltılarda zeytin, peynir, domates, tereyağı, reçel, yumurta ve ekmek gibi gıdaların birçoğunun tüketilmediği için çöpe gittiği açıklanmıştı.