İstanbul'daki araç sahipleri dikkat! İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam geldi

İstanbul Ekonomi haberleri
İstanbul'daki araç sahipleri dikkat! İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam geldi

İSPARK ücretlerine neredeyse yüzde 100 zam yapıldı. Daha önce 25 lira olan tam gün ücreti bazı yerlerde 50 lira bazı yerlerde de 60 lira oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nden yüzde 25 zam geçmesine rağmen İSPARK ücretlerine neredeyse yüzde 100 zam yapıldı.

Yüzde 100 zamma vatandaşlar tepki gösterdi: “İBB toplu taşıma zamlarını mazotu bahane etti. Otopark zamlarının nedeni de mi mazot? Açık otoparka yüzde 100 zam yapmışlar.”

Daha önce tam gün otopark ücreti 25 lirayken şimdi 50 lira. Bazı yerlerdeyse 60 lira. Örneğin İSPARK’ın sitesine baktığımızda Kadıköy’deki parkların fiyatları 50 lira görünürken, Bebek’teki fiyatlar 60 lira.

Diken'in haberine göre;  İBB yetkilileriyse fahiş zammın ‘işletme, bakım-onarım ve personel maliyetleri nedeniyle’ yapıldığını söyledi.

İBB Meclisi’nde, İBB yönetiminin, İSPARK personeline yüzde 54,4 oranındaki zammın karşılanabilmesi için park ücreti tarifesinde zam talep etmişti. Bunun üzerine İSPARK tarafından işletilen otopark ücretlerine yüzde 25 zam teklifi kabul edilmişti.

 

Sosyal medya üzerinden de tepkiler geldi. Bazıları şöyle:

İstanbul'daki araç sahipleri dikkat! İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam geldi - Resim : 1

İstanbul'daki araç sahipleri dikkat! İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam geldi - Resim : 2

İstanbul'daki araç sahipleri dikkat! İSPARK ücretlerine yüzde 100 zam geldi - Resim : 3

Kaynak: Haber Global TV

ispark İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB