İstanbul'da ekmeğe zam

İstanbul'da ekmeğe zam

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İstanbul’da ekmeğin 5 liradan satılacağını söyledi.

Sözcü'ye konuşan İstanbul Ticaret Odası 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir başta olmak üzere bazı ilçelerde ekmeğin 5 liradan satılmaya başlanacağını söyledi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ise “Resmi tarifenin üzerinde satış yapmak tabii ki doğru değil ama mevcut satış fiyatlarıyla ekmek üretilemiyor. Zarar eden esnaf üretime devam edebilmek için bizi de pek dinlemiyor” diye konuştu.

RESMİ TARİFENİN TEMMUZDA ÇIKMASI BEKLENİYOR

İstanbul’da 210 gram ekmeğin 4 liradan satılması dahi daha resmi onay almadı. Temmuz ayında resmi tarifenin çıkması bekleniyor.

Şu anki resmi tarifeye göre ekmeğin kilosu 14,3 TL iken, yarın yapılması planlanan gayriresmi zamla birlikte ekmeğin kilogramı 20 lirayı aşacak ve ekmeğe son bir yılda yüzde 150 zam gelmiş olacak.

İBB, HALK EKMEĞİ 2 LİRADAN SATMAYA DEVAM EDECEK

İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ise 250 gram halk ekmeğin satışının 2 liradan devam edeceğini bildirdi.

Özgen Nama, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, "Biz, 250 gr ekmeği 2 TL’den halkımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul'da ekmeğe zam - Resim : 1

Kaynak: Diğer

ekmek zam ekmeğe zam