İstanbul'da çıkarılan doğal gazın ilk ateşi yandı

Doğal gaz
İstanbul'da çıkarılan doğal gazın ilk ateşi yandı

Tekirdağ ve Silivri'de toplam 85 kuyudan günlük 250 bin metreküp doğal gaz çıkaran TBNG, 5 yeni kuyuyla 300 milyon metreküp ek rezerve ulaştı. Bu yatırımla Türkiye'nin yıllık doğal gaz ihtiyacının %10'u yerli üretimle karşılanabilecek. Hedef ise günlük üretimi %25 artırmak!

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi'nin (TBNG),  Silivri'de açtığı kuyulardan gaz çıkmaya başladı. İlk ateş yakılırken, doğal gaz dağıtıma hazır hale geldi.

TBNG'nin açtığı 5 yeni kuyuda 10 milyon dolarlık yatırımla 300 milyon metreküp doğal gaz rezervine ulaşılırken, rezervin ekonomik büyüklüğü 3 milyar lira olarak açıklandı.

A Haber'e konuşan TBNG CEO'su Sinan Furat, bu tarihi adımı şu sözlerle dile getirdi: "Yerli ve milli doğal gazımız, bu haftadan itibaren bölgedeki sanayicilere sunulacak. Bu, ülkemizin sahip olduğu yeraltı kaynaklarını ekonomiye kazandırma mücadelemizin önemli bir adımı."

Enerjide Dışa Bağımlılığımız Azalacak

Furat, Türkiye'nin yıllık 50 milyar dolarlık enerji maliyetinin altını çizerek, "Bu yatırımla enerjide dışa bağımlılığımızı azaltacağız ve bu paranın ekonominin içinde kalmasını sağlayacağız." dedi.