İslam Memiş'ten gram altın için 'temmuz' uyarısı: Mayıs ayı sonuna kadar...

HABER MERKEZİ
İslam Memiş Gram altın

Altın fiyatları son dört haftanın zirvesinde. Ons altının fiyatı 2374 dolara kadar yükseldi. Peki, gram altında da yükseliş bekleniyor mu? İslam Memiş, Haber Global'e yanıtladı.

Geçen haftalarda sert düşen altın fiyatları bugün son 4 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki, önümüzdeki günlerde altın hangi yöne doğru seyredecek? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Haber Global'e tahminlerini açıkladı:

Altın fiyatları ABD enflasyon verisine odaklanmıştı. Genel beklenti doğrultusunda yüzde 3.4 olarak açıklandı. Muhtemelen de bir sonraki enflasyon verisi yüzde 3.1 olarak belirleniyor. Bu da enflasyonun düşü eğiliminde olduğunu gösteriyor. Piyasalar da şu mesajı arıyor: ABD Merkez Bankası Fed faiz indirimine ne zaman başlayacak? Temmuz ayı itibarıyla faiz indirimleri gerçekleşebilir.

Bu enflasyon rakamlarındaki düşüşler, temmuz ayındaki faiz indirimi olasılıkları altın fiyatlarını güçlendiriyor. Veri açıklandıktan sonra ons altında 2390 dolara kadar yükseliş, gram altında 2500 liraya kadar yükseliş gördük. Şu an itibarıyla gram altın 2480 lirada, ons altın 2388 dolarda. Kısa vadede, önümüzdeki 15 günde gram altında 2400-2500 lira aralığını takip ediyoruz. Son 15 gündür yaşanan düşüş eğilimi kalıcı olmayabilir. Yıl genelinde 2700 ve devamında 3000 lira beklentimiz var. Bu baskılanma altın yatırımcıları için aslında fırsat. Temmuzda tekrar yükseliş trendi başlayabilir.

Merkez bankalarının altın taleplerinde de artış var. TCMB, 30 tonluk altın alarak en fazla altın alan merkez bankalarından oldu. Hanehalkı da 44 buçuk ton civarında altın alımı yaptı. Altın fiziki talepten de etkileniyor. Bu yıl sonuna kadar yükseliş beklentimiz devam ediyor. Düğün yapacaklar, altın borcu olanlar mayıs ayını fırsata çevirebilir.