İslam Memiş'ten dikkat çeken ifade: Tren kalkıyor, seçimi bırak, hazirana bak!

İslam Memiş Gram altın abd doları
İslam Memiş'ten dikkat çeken ifade: Tren kalkıyor, seçimi bırak, hazirana bak!

Herkesin aklında bir yandan seçim olsa da asıl kafalardaki soru ekonomi. Son 2 haftada yaşanan olaylarla piyasaların ne yaptığını anlamak zor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de bu konuya dikkat çekti ve "Seçime değil, hazirana odaklanın" dedi.

Seçimde ikinci turun haftasına girdik. Ancak ilk tur seçimi öncesi yaşanan manzaralar hâlâ akıllarda. Her ne kadar o zaman ki gibi tantana olmasa da döviz büfeleri ve kuyumcuların önlerindeki kuyruklar endişe yaratmıştı.

İslam Memiş'e göre ikinci tur öncesi bu tür tantanalar yaşanmayacak. Memiş nedenini şöyle açıkladı: "Sonucu herkes tahmin ettiği için zor bir durum yok ortada."

tv100'deki köşesinde yazan İslam Memiş yatırımcılara ve vatandaşlara ise "Seçimi bırak, hazirana bak" mesajı verdi.

Peki bunu niye söyledi? İslam Memiş piyasalarda son trenin haziran ayında kalkacağını belirterek "İnecekler veya gidecekler bu treni beklesin" yorumunda bulundu.

Trende büyük bir sürpriz olduğunu belirten Memiş, FED'in artık faiz artırımı yapmayacağını hatta faiz indirimi için kollarını sıvadığını belirterek "Haziran dolar endeksinde düşüşün başlayacağı ay olacak. Hedef 92-94 seviyesi." diye yazdı.

2024 için dolar endeksinin 70'e kadar düşeceğini savunan Memiş "Bu da dolar karşısında her şeyin yükseleceğini işaret ediyor. Ancak haziran ayında dolarla son bir vurgun yapacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

Memiş haziran ayında ons altının 1910 dolar, euro dolar paritesinin 1,07, bitcoin'in ise 22500 dolar seviyelerine gerileyebileceğine işaret ederek "Sonra altın vuruşu yapacaklar. Peşinden de dolar karşısında her şey yükselişe başlayacak" diye yazdı.

Peki altın vuruşun ardından yatırım araçları dolar karşısında ne kadar yükselecek.

İslam Memiş, hazirandaki olası vurgunun ardından ilk planda ons altının 2250 dolar, ons gümüşün 30 dolar, euro dolar paritesinin 1,15, bitcoin'in ise 35 bin dolara kadar yükseleceği iddiasında bulundu ve "Elinde dolar bulunanlar için son çıkış" diye konuştu.

Parite üzerinde bu durumu değerlendiremeyenlerin son treni kaçırmış olacağını savunan Memiş, "Trene binmek için son hafta. Hazirana hazırlık yapmalı. Sonra şans olmayacak" diye konuştu.

Son olarak borsaya da değinen Memiş, "Sanırım kimse borsanın yükselişine anlam veremeyecek. Borsa bugünlerde 'al beni' diyor" şeklinde yazdı.

Kaynak: Haber Global TV

islam memiş yorumları islam memiş gram altın islam memiş dolar ekonomi haberleri finans haberleri ABD Merkez Bankası FED