İslam Memiş'in o tahmini tuttu! 'Bugün Türkiye'de resmi olarak görüldü' dedi, asıl bombayı patlattı

İslam Memiş Gram altın Ekonomi haberleri ONS altın

Gram altında rekor serisi devam ediyor. Gram altının fiyatı bugün 1.260 liraya tırmandı. Peki altında yükseliş sürer mi? İslam Memiş, gram altınla ilgili yeni tahminlerini Haber Global'de anlattı. Memiş, "Bugün Türkiye'de resmi olarak görüldü" diyerek gram altında bombayı patlattı.

Finans Analisti İslam Memiş rekor serisini sürdüren gram altının gidişatına ilişkin Haber Global Muhabiri Gizem Bilen'in sorularını yanıtladı.

Ons altındaki yükselişe dikkat çeken Memiş, "Yüzde 5.2 civarında beklenen Amerikan enflasyon verisi yüzde 5 olarak açıklandı. Beklentinin de altında geldi bu da iyimserliğin korunmasına neden oldu ve beraberinde Amerikan Merkez Bankası FED'in faizleri artık arttırmayacağı kenara çekileceği beklentisini artırdı. Yine ons altını destekleyen faktörler arasında. Bugün 2.028 dolar seviyesindeyiz. Yukarıda 2.050 direnç seviyemiz var ve yıl içerisinde yaz aylarında 2.300 dolar seviyesine kadar bu yükselişlerin devam edeceğiniz tahmin ediyorum. Merkez bankalarının kenara çekilmesi, yani faiz artırımlarını durdurması, devamında jeopolitik risklerde artış olması devamında yine bankacılık kriziyle alakalı Avrupa'ya ya da farklı ülkelere sıçrama olasılığı
bunlar yine altını güvenli liman olarak ön planda tutmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu. 

"BUGÜN TÜRKİYE'DE RESMİ OLARAK GÖRÜLDÜ"

Gram altına ilişkin konuşan Memiş, "Bugün kuyumcuya giden bir vatandaş 1.300 liraya gram altın satın alıyorlar. Ve 1.300 rakamı bugün Türkiye'de resmi olarak görüldü. Ancak kısa vadede bir kar satışı ons tarafında bekliyorum 1.960 dolar seviyesi onun karşısındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa oralar bir alım fırsatıdır. Özellikle haziran sonra Amerikan Merkez Bankası'nın FED'in de faiz artırımlarını sonlandırmasıyla gram altında 1.400'lü rakamları konuşmaya başlayabiliriz. Bu da rekorların bitmediği ve yükselişlerin devam edeceği anlamını taşıyor." dedi.

MEMİŞ ELİNDE ALTIN BULUNDURANLARI UYARDI

Memiş, elinde altın bulunduranlar için bozdurmak için acele etmeyin uyarısında bulunarak yeni rekorlar ve yükselişlerin yolda olduğunu söyledi.

Memiş, "yaz aylarında 1.400, 1.500'lü rakamları gördükten sonra yeni bir yorum yaparız." dedi.

2023 yılı için beklentisini dile getiren Memiş, "2023 yılında döviz tarafında, altın tarafında, gümüş tarafında, kripto paralarda yani doların karşısında ne varsa ciddi bir artış devam edebilir diye tahmin ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımcıya tavsiyelerde bulunduran Memiş, "Altın yatırımcısı kısa vade için bozdurmamalı, uzun vadeyi baz almalı. Yükseldi diye bozdurma düşüncesinde olmamalı. Çünkü bankalarda 50 lira, 60 lira makas aralığı var. Bu makas aralığını göz önünde bulundurun. Bir de ekran fiyatında gördüğünüz fiyatlar serbest piyasalarda, bankalarda geçerli değil. Yani 30 liralık bir makas aralığı var bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Altın yatırımcısı mümkün olduğunca miktarını artırarak yoluna devam etmeli." diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş altın gram altın ons