İslam Memiş umutsuz konuştu: Ev almak kolay olmayacak, 15-20 yıllık kontratlarla ev kiralama dönemi başlayacak

İslam Memiş Konut
İslam Memiş umutsuz konuştu: Ev almak kolay olmayacak, 15-20 yıllık kontratlarla ev kiralama dönemi başlayacak

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, emlak piyasasında yaşananlarla ilgili uyarılarda bulundu. İmkanı olanın şimdiden ev alması gerektiğini belirten Memiş, bundan sonra ev almanın bundan sonra kolay olmayacağını söyledi.

İslam Memiş  Youtube'dan yayınladığı videoda emlak piyasasının düştüğü içler açısı durumu anlattı. İşte o sözler:

"Kira fiyatları çok gündemde. Bu süreçler sürpriz değil. Ev almak bundan sonra kolay olmayacak. Fiyatlar katlanarak artmaya devam edecek. Çünkü enflasyon da artmaya devam edecek. Kur ataklarıyla birlikte enflasyon daha da artacak. Benim nazarımda bu yıl sonunda düşük bir enflasyon yok, sürekli yükselen bir enflasyon görmeye devam edecek. Emlak fiyatları, kira fiyatları yükselmeye devam edecek. Alım güçleri azalacak, fakirlik artacak, algılar bozulacak, toplumsal kaygının artması gibi sonuçlarla bu süreç devam edecek.

İnsanlar 15-20 yıllık kontratlarla kiralamak zorunda kalacak. 20 yıllık mortgage kredileri vardı, artık Türkiye'de de mortgage ile kira kontratı arasında yeni bir sistem oluşturabileceğini söyleyebilirim. Buna alışmamız gerekiyor. Yapılabilecek bir şey yok. Ciddi bir rant var, vicdansızlık var. Piyasaların başı boş, yabancı sermaye geliyor içeride kendi fiyatını kendi belirliyor.

Bunları anlayabiliriz peki bize ne oluyor. İçerideki mülk sahiplerine ne oluyor? Bir anda kiralara zam yaparken bir yandan da enflasyondan şikayet ediyoruz. Biz değiliz zam yapmak için fırsat kollayan. Sistem ne hikmetse baltayı ortaya vurmuyor. Mal sahiplerini ayrı tutuyor, kiracıları ayrı tutuyor. İş dükkan kiralarına gelince mal sahiplerine hiçbir zaman dokunmuyorlar. Her zaman kazanan mal sahipleri oluyor. Dükkan sahibi de mecburen çift kontrat yapmak zorunda kalıyor. Keşke baltayı ortaya vursak da herkes adaletli bir biçimde her şeyden nasibini alsa.

Emlak sektörüyle ilgili fiyatlar düşmeyecek paranız hazırsa bu işi çok da uzatmayın. Mayıs ayıyla birlikte süreç daha da kırılgan olacak. Hazırlığınızı yapın."

 

Kaynak: Haber Global TV

islam memiş emlak emlak ev fiyatları kiralık evler kira fiyatları İslam Memiş açıklamaları islam memiş yorumları