İslam Memiş rekorlar kıran gram altın için 'kazanç formülü' açıkladı, 'dolarda ilginç gelişme var' dedi

Haber Merkezi
İslam Memiş Ekonomi haberleri Altın

Finans Analisti İslam Memiş, rekor üstüne rekor kıran gram altında bu seviyeler için 'kazanç' formülünü açıkladı. Memiş, dolarda yaşanan 'ilginç' dediği gelişmeyi de paylaştı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Haber Global'de piyasalara dair rakamsal analizlerde bulundu.

Dolarda ilginç bir gelişme olduğunu aktaran İslam Memiş, gram altında ise "kazandırır" dediği yöntemi açıkladı.

Gram altında son günlerde yaşanan rekorları değerlendiren Memiş, "Gram altın serbest piyasalarda 2647 lirada, ons altında 2664 dolarda. Son bir ayda ABD'deki enflasyon verisi beklenti altında kaldı. Piyasalar merkez bankalarının faiz indirimlerini bekliyor. Altın fiyatları buradan güç topladı. Diğer yandan jeopolitik riskler devam ediyor. Trump'a suikast girişiminde de güvenli liman altına kaymalar oldu" dedi.

İslam Memiş, 2024 yılı sonu beklentisini ise şöyle açıkladı: "Yıl sonu beklentimiz değişmedi. 3000-3500 TL aralığı bu yıl sonu için, ons altında da 2600-3000 dolar seviyesini bekliyoruz. Ons altın tarafında da yukarı yönlü hareketler devam edecek. Bugünlük gelişmeler yükselişlerin devam edeceğini bize gösteriyor. Elinde altın olanlar için satış erken. Beklemelerini tavsiye ediyoruz."

İslam Memiş, altında kazanç için fiyata değil miktara bakmak lazım diyerek, şöyle devam etti:

"Bu saatten sonra altının fiyatına bakmamak lazım. Altının miktarına bakmak lazım. Gram altın, 6 aylık süreçte, gramında 600 lira değerlendi. Altın hem dünyada hem içeride değer artışlarına devam edecektir. Altının miktarına odaklanmak lazım. Ne kadar biriktireiliyorum diye odaklanmak lazım. Elinde TL bulunduranlar, düğün yapacaklar bir an önce alıp bu işi bitirmeli. Mutlaka 2600'lü rakamlar da gelebilir, aşağı sarkabilir kısa vadede. Buralar alım fırsatı. Rekorlar iki günde gerçekleşiyor, düşüşler de iki haftada oluyor. Aylık bazda miktara odaklanan yatırımcı kazanıyor."

BORSA VE DOLAR TAHMİNİ

İslam Memiş, borsa ve dolar tahminini ise şöyle açıkladı:

"Borsa İstanbul 11 bin puanda tutunmaya çalışıyor. İkinci direç seviyemiz 11 bin 500 puan olacak. Yılın ikinci yarısında önüne gelen de kazanmaz. Riskleri bölmekte fayda var. Borsa tarafında aşağıda ihlal edilen alanlar var. Düzeltmeler zaman zaman olacaktır.

Dolar kurunda ilginç bir gelişme oldu. Kapalıçarşı'da resmi kura kıyasla dolar daha ucuzdu ama bu hafta daha pahalı. 33.10 olan resmi kur karşısında, 33.12 olan bir Kapalıçarşı kuru var. Dolar bir yatırım aracı değildir ama ödeme aracıdır. En az getiriye sahip para birimidir dolar."