İslam Memiş gram altındaki rekoru yorumladı: Yeniden güvenli liman oldu, çünkü...

Ekonomi haberleri Altın yorumları Gram altın ONS altın

Gram altın 1.250 lirayı aşarak tarihi zirveyi gördü. Peki altın fiyatları neden artıyor, yükseliş sürer mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Haber Global muhabiri Hasret Kaya'ya konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altındaki yükselişe ilişkin Haber Global muhabiri Hasret Kaya'ya konuştu.

Altın fiyatlarında 3 aylık süreç içerisinde yüzde 11'lik değer artışının yaşandığını belirten Memiş, "bu yükselişlerin devam etmesinin sebebi şuydu; Amerika'da banka iflaslarıyla birlikte altın tekrar güvenli liman özelliğine geri döndü, diğer yandan jeopolitik risklerde bir artış var. Küresel belirsizlikler halen devam ediyor, merkez bankalarının faiz artırımları yavaş yavaş sona gelindi. Bu da altın fiyatlarının yükselişinde etkili oldu." dedi.

Altın borcu olanlara ve altın alacaklara uyarıda bulunan Memiş, şöyle konuştu:

"Bu hızlı yükselişlerden sonra bir kar satışı gelecek nisan ayında beklentim o yönde. Ekranlarda 1.200 liraya kadar ama serbest piyasalarda 1.230 lira seviyesine kadar bir geri çekilmenin mümkün olacağını tahmin ediyorum. Ons altında da 1.930 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme mümkün olabilir o yüzden altın alacaklar, altın yatırımı yapacaklar, altın borcu olanlar bu yılın son alımlarını nisan ayı içerisinde iyi değerlendirmeli. Çünkü hazirandan sonra yeni rekorlar bekliyoruz. Bu yıl 1.450 devamında 1.550 seviyesine kadar bir yükseliş ön görüyorum. Altın fiyatları kısa vadede geriler ama uzun vadede rekor görmeye devam edeceğiz. Elinde altın bulunduran kıymetini bilsin ve bozdurmasın."

 

Kaynak: Haber Global TV

altın İslam Memiş gram altın piyasa çeyrek altın ons