İslam Memiş: Basın bunları göstermiyor

İslam Memiş Ekonomi haberleri
İslam Memiş: Basın bunları göstermiyor

Beyaz TV'de yayınlanan Her Açıdan programına konuk olan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, iki yıldır piyasalarda olmaması gereken her şeyin olduğuna  dikkat çekerek bu işin arkasındaki eli açıkladı.

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları:

"Dolar, uluslararası piyasalarda aşırı değer kazandığında normalde emtiaları geri çeken bir enstrümandır. Son 2 yıldır ezber bozuldu. Tamamen manipülasyon piyasası oluştu. Yani insanların cebindeki para alınarak fakirleştirilmesi. Bu enflasyon yoluyla yapılıyor. Bunların hepsi büyük bir senaryonun parçası.

ALTINDAKİ TUHAFLIK

Altın dediğimiz zaman enflasyonun olduğu yerde güvenli limandır. Merkez Bankası stoklarında da en güvenli rezerv paradır. Faizler uçuyor gidiyor, jeopolitik riskler sürüyor ama ons altın hala 1900'lü seviyelerde duruyor. Birkaç ay önce 2 bin doları geçti ama kalıcı olamadı çünkü merkez bankaları böyle istiyor. Merkez Bankaları altında ipin ucunu bırakırsak uçar gider diye düşünüyor. Dolar endeksi son birkaç aydır 88 seviyesinden 100 seviyesine kadar yaklaştı. Altının ons fiyatı 1900 dolar seviyesinin altına sarkmadı, normalde sarkması gerekiyor.

'BU BİR KOMPLO TEORİSİ DEĞİL'

Merkez bankaları en az 1 yıl benim dediğim olacak diyor. Tüm merkez bankaları aynı söylemi kullanıyor. Dünya finans sistemi aynı çatı altında toplandı ve aynı hamleleri yapıyorlar. Bu bir komplo teorisi değil. Tek elden yönetilen bir dünya finans sistemi var.

PERU VE FRANSA'DA NELER OLUYOR?

Enflasyonu daha da artıracaklar bu süreci toplumsal ayaklanmaya kadar götürecekler. Peru ve Fransa mesela. Basın bunları göstermiyor. Bu süreç oraya gidecek buna garez ateşi diyorum. 6 ay önce bu ateşi yaktılar. Buna karşı tedbirleri önceden almak gerekiyor. Bu sisteme nakit paralarını koyanlar, al sat yapanlar maalesef zarar edecek."

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş islam memiş altın islam memiş dolar gram altın Merkez Bankası