İslam Memiş anlattı: FED'in planı tıkır tıkır işledi

İslam Memiş Gram altın FED Rusya Ukrayna Savaşı
İslam Memiş anlattı: FED'in planı tıkır tıkır işledi

Ons altın 2000 doların üzerinde işlem görmeye başladı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Dünya Web TV'den Berfin Çıpa'ya konuk oldu. Memiş, dünyada son zamanlarda yaşananların ekonomik şifresini anlattı.

İşte İslam Memiş'in Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ekonomik şifrelerini açıkladığı o sözleri:

"Bu süreç en çok FED'e ve ABD'ye yaradı. Geçen ay ABD'de açıklanan enflasyon yüzde 7,5'tu. O gün yatırımcıları uyarmıştım. Herkes altının yükseleceğini zannediyordu. Tam tersi fiyatlama olabilir diye uyarmıştım. Enflasyon açıklanmadan önce ons altın 1860 dolar seviyesindeydi. Enflasyon yüzde 7,5 geldi. O günün akşamında altının ons fiyatında 1823 dolar seviyesinde bir çöküş gördük. O günün akşamında Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağından söz etti ve piyasalar hemen terse döndü. Yani dikkatler enflasyona değil savaşa odaklandı. Kimse enflasyonu konuşmadı, herkes savaşa odaklandı. Şu anda bütün dünya ülkeleri dünyada artan enflasyonun bedelini Putin'e ödetiyor. Sebep Putin'dir diyor. Savaş olmasaydı enflasyon düşecekti söylemlerine yer veriyor.

FED'İN MÜTHİŞ PLANI

O zaman ons altın 1823 dolar, dolar endeksi 95,85 seviyesindeydi. Bugün ons altın 2000 dolar, dolar endeksi 99 seviyesinde. Yani hiçbir şey ortada yokken FED herhangi bir hamle yapmamışken faiz artırmamışken 99 seviyesini gördü dolar. FED'in 50 baz puanlık faiz artırma ihtimali yüzde 93'tü. Şimdi FED'in faiz artırma beklenisi 50 baz puandan 25 baz puana düştü. Tamamen tezat tamamen beklentinin ötesinde. Tamamen bir manipülasyon piyasası olduğunu buradan görün. FED istediğini hiçbir şey yapmadan faiz artırmadan aldı. İhaleyi de Putin'e bıraktılar.

DOLAR NEREYE?

FED'in 50 ya da 25 baz puan faiz artırımı piyasalar tarafından zaten fiyatlandı. Şu anki fiyatlandırmalar savaş kaynaklı. Dolar TL'nin yükselişini destekleyen iki önemli faktör var. Birincisi dolar endeksinin ve petrol fiyatının hızlı yükselişi, ikincisi ise paritelerin (euro dolar paritesi) düşüşü. Dolar endeksi ve petrolde tekrar bir gerileme olursa dolar tl'nin 14 liranın altına inmesi muhtemel bir sonuç olur. Ancak yıl içine ve orta vadeli baktığımızda ben dolar tl kurunun yükselişini güçlü gördüğümü söyleyebilirim.

İŞLER TERSİNE DÖNEBİLİR Mİ?

Petrol, emtia fiyatlarının yükselmesi gayet doğal. Bu savaşın ne kadar süreceğiyle ilgili. Öte yandan İran ve Venezuela'yla görülüşülüyor. Bu ülkelerle yapılacak alternatif çözümler bir bakarsınız her şeyi değiştirir, petrol fiyatlarında düşmeler görülebilir."

 

Kaynak: Haber Global TV

İslam Memiş islam memiş dolar Rusya Ukrayna savaşı islam memiş fed fed faiz artırımı altın islam memiş altın islam memiş dolar