İş insanı Hakkı Matraş hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
İş insanı Hakkı Matraş hayatını kaybetti

AVM'lerde mağaza açan ilk deri üreticisi Matraş'ın sahibi Hakkı Matraş, 86 yaşında yaşama veda etti.

Matraş Deri'nin sahibi Hakkı Matraş yaşamını yitirdi.

Matraş'ın cenazesi yarın öğlen Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.

HAKKI MATRAŞ KİMDİR?

Matraş, Yugoslavya göçmeni bir ailenin çocuğu olarak 1937 yılında dünyaya geldi. Ailesi uzun yıllar ordu gereksinimi için kılıçlara kın, atlara eğer ve mahfuz üretiminde ihtisaslaşmıştı. 1947 yılında Mercan’da çırak olarak işe başladı. 23 yaşında Beyoğlu Asmalımescit’te kendi üretim tesisini kurdu. Üretimlerini büyük bir mağazada satmaya başladı.

Zamanla üretim yelpazesini ayakkabı, kadın ve erkek çantaları, deri aksesuar ve hediyeliklerle genişletti. 1988’de ilk mağazasını Galeria AVM’de açtı. Zamanla mağaza sayısı 17’ye ulaştı.

1982 yılında Tuzla’da Deri Organize Sanayi’nin kuruluşunda aktif rol oynadı ve kendi fabrikasını kurdu. Dana derisi işleyip, ihraç etmeye başladı. Yurt dışına ürünlerini ihraç eden Matraş, Prada, MiuMiu, Masimo Dutti, Coach gibi ünlü yabancı markaların tedarikçisi oldu.

2007 yılında Matraş’ın cirosu 40 milyon dolar, ihracatı 24 milyon dolardı.

Matraş, deri sektörü kuruluşlarında aktif yönetici olarak görev aldı. Saraç Sanayicileri Dernek Başkanlığı, İSO Meclis Üyeliği, TOBB Deri Meslek Komitesi Başkanlığı, TİSK Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Sektöre yol gösterici oldu.

Matraş, 2017 yılında rahatsızlandı. Aile bireyleri arasındaki ayrılıklar nedeniyle şirkette kriz yaşandı. Tedarikçilere olan ödemelerde aksamalar gündeme geldi. Bakırköy 6. Asliye Ticaret’in kayyum atadığı şirkette, 2018 yılında aile üyelerinden Arif Matraş başkanlığında bir yönetim kuruldu. Piyasaya borçlarının tamamının ödendiği haberleri açıklandı.

Hakkı Matraş “Yakında görüşmek üzere…” diye bir veda notu yayınladı. Sonra da deri mağazalarını, fabrikasını, internet sitesini kapatarak sektörden çıktı.

 

Kaynak: Haber Global TV

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler hayatını kaybetti