İngiliz bankası TSB, Binance'a para gönderimini yasakladı

İngiliz bankası TSB, Binance'a para gönderimini yasakladı

İngiltere Bankası TSB'nin 1000'e yakın müşterisi, bir ay içinde içinde Binance tabanlı dolandırıcılara para kaptırdıklarını bildirdi. Bu gelişmeler üzerine TSB, kripto para borsası Binance'a para gönderimini yasakladı.

Kripto paralar düşüş dalgası hakim iken kripto para borsalarına yönelik güven de zedeleniyor. The Times'ın haberine göre İngiltere'de bulunan TSB, 5 milyon müşterisinin kripto para borsalarına para gönderimini yasaklamaya hazırlanıyor.

849 KİŞİ DOLANDIRILDI

Hurriyet'te yer alan habere göre, Dev banka TSB'nin yaptığı araştırmalar sonucunda 14 Mart-15 Nisan tarihleri arasında 849 müşteri sahte cüzdanlar üzerinden dolandırıldı. İşlemlerin bir çoğu ise Cayman Adaları'nda kayıtlı olan Binance üzerinden gerçekleştirildiği tespit edildi. Zayıf güvenlik kontrolleri nedeniyle de Binance üzerinde araştırmalar sıkılaştırıldı. TSB tarafından Binance ile irtibat kurulmaya çalışılsa da sonuçsuz kaldı. Kripto para borsası Kraken'e de para gönderiminin yasaklanacağı duyuruldu.

İngiliz Bankası TSB, bankanın güvenlik uzmanı Ashley Hart'ın kripto paralara yönelik uyarısını sosyal medya hesabından paylaştı. Hart, Kripto paralara yatırım yapanların dolandırıcılık için çok dikkatli olmaları gerektiğine dair uyarılarda bulundu.

kripto paralar dolandırıcılık kripto para borsası Binance Kripto para borsası binance