IMF: Hükümet harcamaları artırırsa işsizlik düşebilir

IMF: Hükümet harcamaları artırırsa işsizlik düşebilir

IMF, 2020 yılı için küresel GSYİH'da yüzde 4,9'luk bir daralma bekliyor. IMF, hükümetlere ekonomik iyileşme ve işsizliğin yükselmemesi için harcamalarını artırma çağrısı yaptı.

IMF, 2020 yılı için küresel GSYİH'da yüzde 4,9'luk bir daralma bekliyor. IMF,  hükümetlere ekonomik iyileşme ve işsizliğin yükselmemesi için harcamalarını artırma çağrısı yaptı. IMF, söz konusu harcamaların sağlık, inşaat ve dijitalleşmede yoğunlaşması gerektiğini belirtti.

IMF, “Gelişmiş ve gelişmekte olan piyasa ekonomileri için ... Bu ekonomilerde kamu yatırımını GSYİH’nın yüzde 1′i oranında artırmak, doğrudan 7 milyon iş, dolaylı makroekonomik etkiler göz önüne alındığında ise genel olarak 20 milyon ila 33 milyon iş yaratacaktır” dedi. en son Mali Monitörü.

 

IMF, Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiler için kamu yatırımları yoluyla GSYİH'ı yüzde 1 oranında artırmak, doğrudan 7 milyon iş, dolaylı olarak ise 30 milyondan fazla iş yaratacağını söylüyor. Kamu yatırımları yoluyla GSYH'nın yüzde 1 yükselmesinin özel sektör yatırımlarını yüzde 10 artırdığını belirten IMF, kamunun yatırımları artırdığında "büyüme ve istikrar sürecek" mesajı verdiğini bunun da özel sektörü harekete geçirdiğini belirtti. 

IMF