İlk yerli elektrikli lokomotif raya iniyor! Bakan Varank'tan Haber Global'de açıklamalar: "Gurur günü"

Mustafa Varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk yerli elektrikli lokomotifle ilgili Haber Global'de açıklamalarda bulundu. Varank, "Bizim açımızdan gurur günü" dedi. Bakan Varank, lokomotife Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından isim verileceğini duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk yerli lokomotifle ilgil Haber Global'e açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank'ın açıklamaları şöyle:

"Elektrikli ana hat lokomotifi hem yolcu hem yük taşıyabilecek bir lokomotif. 5 megawatt'lık bir elektrik motoruna sahip. Bunun yanında saaatte 140 km hıza ulaşabilecek. Türkiye'de ilk defa bu çapta bir elektrik motoru geliştirildi. Sıfırtan tasarlanmış oldu. Bunlar çok önemli kabiliyetler, Türkiye'de ilk defa yapılan kabiliyetler.

Bizim açımızdan gurur günü. Üretilen ürün Türkiye'ye ekonomik alanda da katkı sağlayacak. Biz 500 ana hat lokomotifini yurt dışından ithal ederek 2 milyar euro'luk cari açık oluşturmuş olacaktık. Şimdi bu katma değeri Türkiye'de bırakmış olacağız.

"İSMİNİ CUMHURBAŞKANIMIZ VERECEK"

İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın uğurlu elleriyle raylara indireceğiz, Cumhurbaşkanımız lokomotife ismini de verecek.

Zaman zaman muhalefetin bize eleştirileri oluyor. Bu yenilenebilir mi diye, absürt eleştirilerle karşılaşıyoruz. Kimse bu lokomotifi tabii ki yemiyor ama burada çalışanlar evine ekmek götürüyor."

Kaynak: Haber Global TV

Mustafa Varank