İlave tediye nedir, ne zaman yatacak? 2022 ilave tediye ödemeleri

resmi gazete
İlave tediye nedir, ne zaman yatacak? 2022 ilave tediye ödemeleri

Kamuda işçi statüsünde olanlara yılın belli dönemlerinde ödenen tediye tarihleri her sene Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruyla netleşiyor. Peki, 2022 tediye ödemesi ne zaman yapılacak? İlave tediye nasıl hesaplanır?

Kamu işçilerinin belirli aralıklar ile almış oldukları ilave tediye ödemeleri için geri sayım başladı. Yeni ödemelerin tarihi geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. İşte ödemelerin yapılacağı tarih...

İLAVE TEDİYE NEDİR?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde çalışan işçi statüsü içerisinde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devlet tarafından verilen ikramiye ödeneği olarak ifade edilebilmektedir.

ilave tediye ödemeleri

İLAVE TEDİYE NASIL HESAPLANIYOR?

İşçilerin tediyeleri brüt ücret ile birlikte hesaplanıyor ve bundan SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesintisi gerçekleştiriliyor. 13 günlük brüt ücretlerinde primler düşülüp vergisi tespit ediliyor. Kesintilerin ardından ortaya çıkan rakam işçinin hesabına yatırılıyor.

İLAVE TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Kamuda işçi statüsünde çalışanlara 2022 senesinde yapılacak ilave tediyenin ilk yarısı 28 Ocak tarihinde diğer yarısı da 29 Nisan tarihinde verilecek.

Maden işletmelerinin yer altı işlerinde çalışanlara ilave tediyenin tamamı 23 Aralık tarihinde ödenecek.

İlave tediye ne zaman yatacak?