İkinci el araç piyasasında fiyatlar düştü! Uzmanı uyardı: Alım fırsatı...

İkinci el otomobil haberleri Otomobil Otomobil haberleri Ekonomi haberleri

İkinci el otomobil satışlarına getirilen yönetmelikle fiyatlar da düşmeye başladı. Peki ikici el piyasasında hareket var mı? Fiyatlar ne kadar düştü? Düşmeye devam eder mi? Soruların cevabını Haber Global muhabiri Pınar Demir konuğu ile birlikte verecek.

İkinci el otomobil satışlarına getirilen yönetmelikle fiyatlar da düşmeye başladı. Peki fiyatlar düşmeye devam eder mi?

Haber Global muhabiri Pınar Demir, ikinci el otomobil fiyatlarındaki son durumu İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel ile konuştu.

"İKİNCİ EL İÇİN ALIM FIRSATI"

Ertemel, "Sıfır araçlar arttığı zaman ikinci el otomobil fiyatları da artıyor. Burada dövizin artması burada ithal araçlarda en büyük problem. Çünkü döviz artıyor ithal araçların hepsine sıfırlarda zam geldiğinde ikinci ellere artıyor. Şimdi ikinci ele olan talepte şu anda birazcık durgun. Tabii krediye erişim konusunda da hala sektörümüzde ciddi sıkıntı var. Şu anda esasında ikinci el otomobil alma zamanı diyebiliriz. O anlamda çünkü elimimizde olan araçlar şu anda tüketici için bir cazip gibi geliyor bize. Onun için şu anda bir alım fırsatı var diyebiliriz. Yani yüzde 2'ye,  yüzde 3'e varan düşüşlerde meydana geldi diyebiliriz. İkinci elde dediğim gibi bunu esasında fırsata çevirmenin de zamanı tüketici açısından." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

ikinci el otomobil İkinci el araç fiyat otomobil