İki yıl sonra faiz artışı altını nasıl etkiler? Yarından sonra gram altına dikkat

Ekonomi haberleri

Merkez Bankası'nın yeni yönetimi yarın ilk faiz kararını açıklayacak. Faizin 2 yıl sonra ilk kez arttırılması bekleniyor. Peki para piyasaları bu beklentiye nasıl tepki veriyor? Haber Global muhabiri Emre Batuhan Topal, piyasalardaki son durumu Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ile konuştu.

Piyasalardaki son durumu Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, Kapalıçarşı'da bulunan Haber Global muhabiri Emre Batuhan Topal'a değerlendirdi.

Faiz artırımları beklentisinin yükseldiğini belirten Sarı, "Yüzde 20'ye kadar olan sınırlı beklenti var, yüzde 20 ile 30 arasında beklenti var, bir de enflasyon rakamları yüzde 40'a yakın bir beklenti var." diye konuştu. Sarı, piyasaların yüzde 30 ile yüzde 40 arasında bir beklentisi olduğunu söyledi.

Sarı, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından altın ve dolarda yeniden bir alım söz konusu olabileceği değerlendirmesinde bulundu. Altının 1.500 üzerinde yoluna devam edeceğini belirten Sarı, dolar tarafının ise daha pozitif olabileceği öngörüsünde bulundu.

Küçük yatırımcıya seslenen Sarı, yatırımlarını ayrı ayrı altın, döviz, borsa gibi farklı sepetlere koyarak bölmesinin daha faydalı olabileceğini söyledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Merkez Bankası faiz karar altın döviz dolar gram altın çeyrek altın ons altın