İBB 157 adet 2020 model otomobil alacak

İBB 157 adet 2020 model otomobil alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İstanbul Ulaşım'a 157 adet sedan otomobil alınacak. Otomobiller için 6 ayrı ihale dosyası hazırlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) şirketlerinden İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama San. ve Tic. A.Ş., 157 adet binek otomobil satın almak için ihale açtı. 

İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama San. ve Tic. A.Ş., satın alacağı otomobiller farklı özelliklere sahip olduğu için 6 ayrı ihale hazırladı. Alımı yapılacak bütün otomobiller 2020 model ve sedan türü olacak.

Şirket 9 Haziran'da yapacağı ilk ihale ile 3 adet binek otomobil alacak. Daha sonraki 3 ihalenin her biri ile 4 'er tane otomobil alınacak. Her grup otomobil için ayrı teknik özellikler isteniyor. 

İhalesi 19 Haziran'da yapılacak olan, en büyük alımda ise 80 otomobil bulunuyor. Bu gruptaki araçların tamamı beyaz renkte ve önden çekişli olacak. 40 litrelik yakıt deposu olması istenen araçların dizel olması isteniyor.

Şirketin ihale duyurusu yaptığı son ihale 22 Haziran'da yapılacak. Bu ihale kapsamında ise 62 binek otomobil alınacak. Motor gücü en düşük otomobiller bu grupta yer alıyor (Motor gücü en az ps 115 olacak). Araçların 31'i platin gri, 27'si beyaz, 4'ü titanyum gri olacak.

DHA

İBB otomobil