IATA'dan uyarı: Koronavirüs aşılarını dağıtmak için 8 bin kargo uçağına ihtiyaç var

IATA'dan uyarı: Koronavirüs aşılarını dağıtmak için 8 bin kargo uçağına ihtiyaç var

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), koronavirüs aşı dağıtım işinin bugüne kadar ki en büyük operasyon olacağını belirterek hükümetlere ve havayolu şirketlerine hazır olma çağrısında bulundu

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), koronavirüs aşı dağıtım işinin bugüne kadar ki en büyük operasyon olacağını belirterek hükümetlere ve havayolu şirketlerine hazır olma çağrısında bulundu.

IATA yetkilileri "Teslimatın potansiyeli çok büyük... 7.8 milyar kişiye tek bir doz aşı ulaştırmak için 8000 Boeing 747 kargo uçağı gerekecek" diyor. Dünya nufüsü bu mart ayında 7.8 milyar olarak hesaplanmıştı. Aşıların küresel anlamda dağıtımı için havayolunu kullanmak gerekeceğini belirten IATA, kara taşımacılığının sadece yerel bazda işe yarayacağını söyledi.

Aşıların taşınmasının basit bir işlem olmadığını belirten IATA, aşıların kalitesini sağlamak için uluslararası yasal gerekliliklere uygun olarak, kontrollü sıcaklıklarda ve gecikmeden işlenmeleri ve taşınmaları gerektiğini belirtti.

IATA’nın Genel Direktörü ve CEO’su Alexandre de Juniac, “Sınırlar kapalı kalırsa, seyahatler kısıtlanırsa, filolar yere indirilirse ve çalışanlar ayrılırsa, hayat kurtaran aşılar sunma kapasitesi büyük ölçüde tehlikeye girecek” dedi.

koronavirüs aşı IATA havacılık