Hindenburg'un yeni hedefi twitter'ın kurucusu Jack Dorsey

Ekonomi haberleri
Hindenburg'un yeni hedefi twitter'ın kurucusu Jack Dorsey

Hindistan'ın en güçlü holdinglerinden biri olan Adani Group'a hisse manipülasyonu yaptığı suçlamasında bulunan ABD New York merkezli yatırım şirketi Hindenburg Research'ın şimdiki hedefi Jack Dorsey'in kurduğu ödeme sistemleri şirketi Block oldu!

Hindistan'ın en güçlü holdinglerinden biri olan Adani Group'un hisse manipülasyonu yaptığı iddiasıyla şirkette büyük bir açığa satış pozisyonu başlattığını duyuran ABD Florida merkezli Hindenburg Research'ın şimdiki hedefi Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in Twitter sonrasında kurduğu ödeme sistemleri şirketi Block oldu!

Hindistan'lı Adani Group'ta yaklaşık olarak 110 milyar dolarlık değer kaybına sebep olan Hindenburg Research 23 Martta yayınladığı bir rapor ile Block'u hedef aldı. 

Hindenburg yaklaşık 2 yıllık bir araştırmanın sonucunu yayınladı ve açıkladı: "Block işinin arkasındaki başarı bir sihir, yıkıcı inovasyon değil. Tamamen kullanıcı rakamlarını şişirme üzerine kurulu! Bu şirket müşteri edinme maliyetini olduğundan düşük gösteriyor ve kullanıcıların yüzde 40 - yüzde 75'i sahte!"

Raporun yayınlanmasının ardından Block'un hisseleri yüzde 15 değer kaybetti ve değeri 37 milyar dolara düştü.

Hindenburg, web sayfasında yayınladığı blog yazısında suçlamaların eski çalışanların dinlenmesi, sektör uzmanlarıyla yapılan konuşmalar ve incelenen dava kayıtlarıyla neticelendiğini belirtti.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

hedge fund hedge fon yatırım açığa satış