Hepsiburada.com hisseleri düştü! Hukuk firmaları soruşturma açılmasını talep etti

Hepsiburada.com hisseleri düştü! Hukuk firmaları soruşturma açılmasını talep etti

2 ay önce ABD'de Nasdaq borsasında işlem görmeye başlayan Hepsiburada.com hisseleri 13.43 dolardan işlem görmeye başlamıştı. Ancak dün 9.62 dolara kadar gerilemesini fırsat bilen hukuk firmaları şirket hakkında soruşturma talep etti.

2 ay önce ABD'de Nasdaq borsasında halka arz olan Hepsiburada.com hisseleri 13.43 dolardan işlem görmeye başladı. Açılış sonrası 14.26'ya kadar yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde ise ikinci çeyrek finansal sonuçları bildiren Hepsiburada.com hisseleri 9.62'ye kadar geriledi. Bu gelişmeyi fırsat bilen hukuk firmaları soruşturma açılmasını talep etti.

Hepsiburada.com hisselerinin açılış fiyatının da altına düşmesini fırsat bilen ABD’deki 4 hukuk bürosu (Glancy Prongay & Murray LLP, Johnson Fistel, Howard G. Smith, Frank R. Cruz) yatırımcıları itiraz etmeye ve soruşturma başlatılmasını sağlamaya davet etti.

İlk 3 aylık sonuçları duyurmasının ardından Hepsiburada.com hisseleri yüzde 25 değer kaybetti. 27 ağustos günü yatırımcılarla çevrimiçi bir toplantı düzenleyen CEO Murat Emirdağ, yatırımcılardan gelen sert düşüşle ilgili sorulara ise "gündelik düşüş ve yükselmelerle ilgilenmiyoruz" yanıtını verdi.

Hepsiburada.com hisselerinin yüzde 25 değer kaybetmesini sağlayan ise FAVÖK'ün eksi çıkmasıydı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 71.1 milyon lira olan FAVÖK, bu yılın ikinci çeyreğinde harcamaların etkisiyle eksi 188.6 milyon lira olmuştu. 

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs ise yatırımcılara hitaben yazdığı 13 ağustos tarihli analizinde Hepsiburada.com'un 2023 yılı itibariyle FAVÖK'ünün artıya geçeceğini ve hisse fiyatlarının 25 dolara ulaşabileceğini öngörmüştü. 

Kaynak: Haber Global TV

Hepsiburada nasdaq borsa